Tuinkers voor Pasen

Een vroege tip voor je Paasontbijt of Paasbrunch.

Wil je deze leuke tuinkerseitjes ook gezellig op je feestelijke tafel?
Dan moet je wel op tijd beginnen!
Want:
Je moet eerst eierdoppen bewaren.
Je moet zakje tuinkerszaad kopen.
Je moet zaaien.
Je moet geduld hebben.
Het duurt ca. 10 – 12 dagen voor de tuinkers oogstklaar is.

Zo doe je het:

Probeer de eieren als je ze breekt zo groot mogelijk te houden. Dan zie je nog een deel als je ze in eierdopjes zet.
Spoel de binnenkant van de eierschaal voorzichtig schoon.
Vul de eierschalen met katoenen watten.
Maak de watten goed nat.
Zaai de tuinkers op de watten, let op niet te veel zaadjes!
Zet de eierdopjes licht en warm, de vensterbank dus.
Sproei de zaadjes iedere dag nat tot ze ontkiemen, dit duurt ongeveer 2 -3 dagen.
Houdt daarna de watten goed nat.
Als het goed is heb je na ca. 10 dagen heerlijke tuinkers.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...