Tuinkers voor Pasen

Een vroege tip voor je Paasontbijt of Paasbrunch.

Wil je deze leuke tuinkerseitjes ook gezellig op je feestelijke tafel?
Dan moet je wel op tijd beginnen!
Want:
Je moet eerst eierdoppen bewaren.
Je moet zakje tuinkerszaad kopen.
Je moet zaaien.
Je moet geduld hebben.
Het duurt ca. 10 – 12 dagen voor de tuinkers oogstklaar is.

Zo doe je het:

Probeer de eieren als je ze breekt zo groot mogelijk te houden. Dan zie je nog een deel als je ze in eierdopjes zet.
Spoel de binnenkant van de eierschaal voorzichtig schoon.
Vul de eierschalen met katoenen watten.
Maak de watten goed nat.
Zaai de tuinkers op de watten, let op niet te veel zaadjes!
Zet de eierdopjes licht en warm, de vensterbank dus.
Sproei de zaadjes iedere dag nat tot ze ontkiemen, dit duurt ongeveer 2 -3 dagen.
Houdt daarna de watten goed nat.
Als het goed is heb je na ca. 10 dagen heerlijke tuinkers.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...