Kruiden omelet

Voorjaar, tijd van frisse groene kleuren.
In de tuin ziet het groen van de verse kruiden.
Dus een kruiden omelet is snel gemaakt.
Lekker als lunch, op een broodje of bij een salade.
Smaakt zowel warm als koud, dus ook ideaal om mee te nemen.

Ingredienten

– 5 bosuitjes
– flinke bos bieslook
– 1 kop selderijgroen
– 1 kop peterselie
– 6 eieren
– 75 ml melk
– 50 gram oude geraspte kaas
– olijfolie
– zout/peper

Bereidingswijze

Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Knip de andere kruiden fijn.
Klop de eieren los met de melk, de helft van de kaas en zout/peper.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Fruit eerst de bosuitjes tot ze beginnen te bruinen, voeg dan de kruiden toe.
Roer alles even goed door tot de kruiden iets zachter worden.
Voeg nu het eimengsel toe en laat op een laag vuur de omelet garen.
Bestrooi tot slot de rest van de kaas over de omelet.

De kaas geeft een heel romige smaak aan je omelet.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...