Salade met gegrilde asperges en frisse dressing

Als je van groene asperges houdt, zul je zeker van deze salade genieten.
Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd!
Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of als diner met nieuwe aardappeltjes voor 2 personen.
Het recept komt uit een delicious magazine uit 2015.

Ingredienten

– 350 gr groene asperges
– 75 gr rucola
– 75 gr veldsla
– 4 eieren
– 75 gr pecorino
– 1 eetl olie

Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

Doe voor de dressing alle ingredienten in de blender en draai tot een gebonden dressing.
Breng op smaak met zout en peper.

Kook de asperges 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat ze nog een iets zachte dooier hebben.

Verhit een grilpan, bestrijk de asperges met olie en gril ze rondom mooi bruin. Betrooi met wat zeezout en peper.

Meng de beide slasoorten met een beetje dressing en verdeel over 4 borden.
Leg de asperges erop en de halve eieren erbij.
Druppel nog een beetje dressing over de asperges.
Schaaf tot slot pecorino over de salade.
Geef de rest van dressing appart bij de salade.

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...