Salade met gegrilde asperges en frisse dressing

Als je van groene asperges houdt, zul je zeker van deze salade genieten.
Knapperige sla, gegrilde asperges en een heel verrassende yoghurtdressing met tijm en lemon curd!
Als lunchsalade of voorafje voor 4 personen, of als diner met nieuwe aardappeltjes voor 2 personen.
Het recept komt uit een delicious magazine uit 2015.

Ingredienten

– 350 gr groene asperges
– 75 gr rucola
– 75 gr veldsla
– 4 eieren
– 75 gr pecorino
– 1 eetl olie

Voor de dressing:
– 75 ml yoghurt
– 1 eetl lemon curd
– 1½ eetl citroensap
– 50 ml olie
– 5 takjes (citroen)tijm, alleen de blaadjes

Bereidingswijze

Doe voor de dressing alle ingredienten in de blender en draai tot een gebonden dressing.
Breng op smaak met zout en peper.

Kook de asperges 4 minuten beetgaar. Spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat ze nog een iets zachte dooier hebben.

Verhit een grilpan, bestrijk de asperges met olie en gril ze rondom mooi bruin. Betrooi met wat zeezout en peper.

Meng de beide slasoorten met een beetje dressing en verdeel over 4 borden.
Leg de asperges erop en de halve eieren erbij.
Druppel nog een beetje dressing over de asperges.
Schaaf tot slot pecorino over de salade.
Geef de rest van dressing appart bij de salade.

Ook lekker

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...

Eiersalade

EiersaladeZo veel lekkerder dan uit de supermarkt en heel snel klaar. Ingredienten- 8 (scharrel)eieren - 2 eetl mayonaise - 1 eetl tomantenketchup - ½ theel gemberpoeder - 1 theel kerriepoeder - beetje zout en peper - ½ theel knoflookpoeder BereidingswijzeKook de...