Risotto met groene asperges en champignons

Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten.
We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto.
Maar deze keer doen we er ook nog champignons door.
En dat is toch lekker!

Ingredienten

– 200 gr verse groen asperges
– 200 gr verse velderwtjes, eventueel biologische diepvrieserwtjes
– 200 gr champignons
– 4 eetl olijfolie
– 3 lente-uitjes
– 2 teen knoflook
– 1 sjalotje
– 250 gr risottorijst
– 100 ml droge witte wijn
– 750 ml groentebouillon, warm
– 150 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl boter

Bereidingswijze

Blancheer de asperges en de velderwtjes 1 minuut in ruim kokend water, spoel direkt af onder koud stromend water (om doorgaren te voorkomen). Laat uitlekken in vergiet.
Snijd de asperges in stukken.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak de champignons in 1 eetl olijfolie in een koekenpan mooi bruin, bestrooi met wat peper en zet apart.
Snipper de sjalot en de knoflook en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit 3 eetl olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui, knoflook en lente-uitjes ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg de witte wijn toe, verwarm zachtjes en roer goed door tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe, en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds weer ca. 100 ml bouillon toe als de vorige is opgenomen. Blijf steeds rustig roeren.
Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de risotto bijna gaar is.
In totaal duurt dit 20-30 minuten.
Roer er nu de groente, champignons en de boter door en verwarm nog ca. 2 minuten.
Roer tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en laat het geheel even rusten met deksel op de pan.

Ook lekker

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...