Risotto met groene asperges en champignons

Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten.
We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto.
Maar deze keer doen we er ook nog champignons door.
En dat is toch lekker!

Ingredienten

– 200 gr verse groen asperges
– 200 gr verse velderwtjes, eventueel biologische diepvrieserwtjes
– 200 gr champignons
– 4 eetl olijfolie
– 3 lente-uitjes
– 2 teen knoflook
– 1 sjalotje
– 250 gr risottorijst
– 100 ml droge witte wijn
– 750 ml groentebouillon, warm
– 150 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl boter

Bereidingswijze

Blancheer de asperges en de velderwtjes 1 minuut in ruim kokend water, spoel direkt af onder koud stromend water (om doorgaren te voorkomen). Laat uitlekken in vergiet.
Snijd de asperges in stukken.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak de champignons in 1 eetl olijfolie in een koekenpan mooi bruin, bestrooi met wat peper en zet apart.
Snipper de sjalot en de knoflook en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit 3 eetl olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui, knoflook en lente-uitjes ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg de witte wijn toe, verwarm zachtjes en roer goed door tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe, en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds weer ca. 100 ml bouillon toe als de vorige is opgenomen. Blijf steeds rustig roeren.
Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de risotto bijna gaar is.
In totaal duurt dit 20-30 minuten.
Roer er nu de groente, champignons en de boter door en verwarm nog ca. 2 minuten.
Roer tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en laat het geheel even rusten met deksel op de pan.

Ook lekker

One pot pasta met linzen

One pot pasta met linzen We krijgen er geen genoeg van, one pot pasta nummer vier! Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Deze keer met linzen, groenten en tomaten. De linzen geven het resultaat van een bolognesesaus. Het scheutje room of melk maakt het geheel...

Veganistische champignonsaus

Veganistische champignonsaus Een heel romige saus zonder room? Ja hoor, dat kan. Dat bewijst deze heerlijke champignonsaus. Deze saus is gebonden met gepureerde cashewnoten. Dat wordt in de veganistische keuken vaak gebruikt om te binden en een romige smaak te geven....

One pot pasta met prei

One pot pasta met prei Ja we hebben er weer een, one pot pasta! Ons derde recept. Deze keer met prei, spinazie en champignons. Alle ingrediënten in één pan, 15 minuten koken, af en toe roeren en klaar. Weinig tijd, geen zin in uitgebreid koken of veel afwas? Dan is...