Risotto met groene asperges en champignons

Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten.
We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto.
Maar deze keer doen we er ook nog champignons door.
En dat is toch lekker!

Ingredienten

– 200 gr verse groen asperges
– 200 gr verse velderwtjes, eventueel biologische diepvrieserwtjes
– 200 gr champignons
– 4 eetl olijfolie
– 3 lente-uitjes
– 2 teen knoflook
– 1 sjalotje
– 250 gr risottorijst
– 100 ml droge witte wijn
– 750 ml groentebouillon, warm
– 150 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetl boter

Bereidingswijze

Blancheer de asperges en de velderwtjes 1 minuut in ruim kokend water, spoel direkt af onder koud stromend water (om doorgaren te voorkomen). Laat uitlekken in vergiet.
Snijd de asperges in stukken.
Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Bak de champignons in 1 eetl olijfolie in een koekenpan mooi bruin, bestrooi met wat peper en zet apart.
Snipper de sjalot en de knoflook en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit 3 eetl olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui, knoflook en lente-uitjes ca. 2 minuten.
Voeg de rijst toe en roer goed gedurende enkele minuten, zodat alle rijstkorrels bedekt zijn met wat olie. De rijstkorrels worden nu iets glazig.
Voeg de witte wijn toe, verwarm zachtjes en roer goed door tot de wijn is opgenomen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe, en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg steeds weer ca. 100 ml bouillon toe als de vorige is opgenomen. Blijf steeds rustig roeren.
Herhaal tot de bouillon is opgebruikt en de risotto bijna gaar is.
In totaal duurt dit 20-30 minuten.
Roer er nu de groente, champignons en de boter door en verwarm nog ca. 2 minuten.
Roer tot slot de Parmezaanse kaas erdoor en laat het geheel even rusten met deksel op de pan.

Ook lekker

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met prei

Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...

Lasagne met courgette en spinazie

Lasagne met courgette en spinazie

Lasagne met courgette en spinazieVorig najaar hebben we een heerlijke lasagne met prei op de site geplaatst.Nu hebben we hetzelfde recept gebruikt, maar de prei vervangen door spinazie.Erg lekker als je van een romige lasagne houdt.Het recept is heel makkelijk, de...

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mango

Vegan kip-kerrie met boontjes en mangoSoms kun je zomaar ontzettende trek krijgen in iets.Dan zie ik een mooi fotootje van kerriesaus en dan loopt het water in mijn mond.Rijst met kip-kerrie, wie kent het niet van vroeger?Deze versie is gemaakt met vegetarische...