Sinaasappel kwarktaart

Als je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?
Taart zonder bakken.
Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.
Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel tijd nodig om op te stijven.

Ingredienten

– 300 gr volkoren-haver biscuits
– 50 gr boter
– 200 ml slagroom
– 500 ml magere kwark
– 3 eetl vloeibare honing of agavesiroop
– 4 gr agar agar (2 theel.)
– 2 a 3 sinaasappels
sinaasappelsaus:
– 2 a 3 sinaasappels
– 1/2 theel agar agar

Bereidingswijze

Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Zet de taartbodem in de koelkast.

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna de sinaasappels uit. Je hebt 250 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor, meng heel goed en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de kwark, sinaasappelrasp en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.
Kwarkmengsel over de taartbodem verdelen en iets glad strijken.
Laat de taart in de koelkast goed opstijven.(2 a 3 uur)

Voor de sinaasappelsaus pers je 250 ml sinaasappelsap uit. Verwarm dit in een pannetje, voeg als het bijna kookt ½ theel (echt niet meer!) agar toe, roer goed door en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Laat het sausje eerst afkoelen en giet dan pas over je taart.
Laat nu het sausje nog in de koelkast opstijven.

Versier de taart naar eigen idee!

Ook lekker

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...