Sinaasappel kwarktaart

Als je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?
Taart zonder bakken.
Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.
Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel tijd nodig om op te stijven.

Ingredienten

– 300 gr volkoren-haver biscuits
– 50 gr boter
– 200 ml slagroom
– 500 ml magere kwark
– 3 eetl vloeibare honing of agavesiroop
– 4 gr agar agar (2 theel.)
– 2 a 3 sinaasappels
sinaasappelsaus:
– 2 a 3 sinaasappels
– 1/2 theel agar agar

Bereidingswijze

Vet een springvorm van ca. 24 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Maak de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en verkruimel ze door er met een deegroller over te rollen.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels, verdeel over de taartbodem en druk goed aan.
Zet de taartbodem in de koelkast.

Boen 2 sinaasappels schoon en rasp ze.
Pers daarna de sinaasappels uit. Je hebt 250 ml sap nodig.
Verwarm 100 ml sap in een pannetje , roer de agar erdoor, meng heel goed en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Roer in een kom de kwark, sinaasappelrasp en honing.
Roer het sinaasappelsap met de Agar en de rest van het sap erdoor.
Klop de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel.
Kwarkmengsel over de taartbodem verdelen en iets glad strijken.
Laat de taart in de koelkast goed opstijven.(2 a 3 uur)

Voor de sinaasappelsaus pers je 250 ml sinaasappelsap uit. Verwarm dit in een pannetje, voeg als het bijna kookt ½ theel (echt niet meer!) agar toe, roer goed door en laat 1 minuutje zachtjes doorkoken.
Laat het sausje eerst afkoelen en giet dan pas over je taart.
Laat nu het sausje nog in de koelkast opstijven.

Versier de taart naar eigen idee!

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....