Hartige flan
Dit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.
Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.
Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.
Deze hartige flans zijn gevuld met courgette, zongedroogde tomaatjes en feta.
Ingredienten
Voor 12 stuks
– 150 gr courgette
– 100 gr fetakaas
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 2 theel. Provençaalse kruiden
– 5 eieren
– 200 gr crème fraîche
– zout/peper
Bereidingswijze
Rasp de courgette fijn en knijp het vocht er goed uit.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verkruimel de fetakaas.
Roer de crème fraîche goed los en meng de eieren erdoor, klop even goed door.
Meng de courgette, feta, tomaatjes en Provençaalse kruiden erdoor.
Breng geheel op smaak met zout en peper.
Vet een muffinvorm goed in of plaats er papieren vormpjes in.
Bak de flans in de oven op 180 graden, ca. 20 minuten.
(Prik met een satéprikker in om te testen, deze moet er droog uitkomen)
Je kunt de vulling variëren wat je wilt, bijvoorbeeld groene groenten of andere kaas.
Denk er alleen om dat je niet te natte ingrediënten gebruikt, zoals bijvoorbeeld verse tomaten.
Ook lekker
Broccolitaart met geitenkaas
Broccolitaart met geitenkaasDeze hartige taart maken we de laatste tijd heel vaak.Twee kleine peutertjes in de familie zijn er helemaal gek op.Ze smikkelen zo de halve taart op.Ingredienten– 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)– 300 gr broccoli– 1 kleine rode...
Krieltjessalade met boontjes en tomaat
Krieltjessalade met boontjes en tomaatAardappelsalades, altijd goed, lekker als lunch of lichte maaltijd.'s Zomers een fijn bijgerecht bij de BBQ.Op onze site staan er al meerdere, kijk maar eens.Vandaag voegen we deze versie met boontjes en tomaatjes...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaasLunch, picknick, buiten eten?Dan is deze salade ideaal.Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.Bovendien bevatten ze veel koolhydraten...
Pulled oesterzwammen
Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...
Mango Lassi
Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...
Eierragout
EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...