Hartige flan

Dit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.
Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.
Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.
Deze hartige flans zijn gevuld met courgette, zongedroogde tomaatjes en feta.

Ingredienten

Voor 12 stuks
– 150 gr courgette
– 100 gr fetakaas
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 2 theel. Provençaalse kruiden
– 5 eieren
– 200 gr crème fraîche
– zout/peper

Bereidingswijze

Rasp de courgette fijn en knijp het vocht er goed uit.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verkruimel de fetakaas.
Roer de crème fraîche goed los en meng de eieren erdoor, klop even goed door.
Meng de courgette, feta, tomaatjes en Provençaalse kruiden erdoor.
Breng geheel op smaak met zout en peper.

Vet een muffinvorm goed in of plaats er papieren vormpjes in.
Bak de flans in de oven op 180 graden, ca. 20 minuten.
(Prik met een satéprikker in om te testen, deze moet er droog uitkomen)

Je kunt de vulling variëren wat je wilt, bijvoorbeeld groene groenten of andere kaas.
Denk er alleen om dat je niet te natte ingrediënten gebruikt, zoals bijvoorbeeld verse tomaten.

Ook lekker

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

Groene shakshuka – vandaagwatanders

Groene shakshuka – vandaagwatanders

Groene shakshukaEen heerlijk lunchgerecht wanneer je zin hebt in wat extra groente.Net als de traditionele shakshuka worden de eieren gepocheerd in een groentesaus in de pan.Maar deze groene versie bevat dus veel groene groenten en geen tomatensaus.Je eet het lekker...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...