Hartige flan

Dit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.
Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.
Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.
Deze hartige flans zijn gevuld met courgette, zongedroogde tomaatjes en feta.

Ingredienten

Voor 12 stuks
– 150 gr courgette
– 100 gr fetakaas
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 2 theel. Provençaalse kruiden
– 5 eieren
– 200 gr crème fraîche
– zout/peper

Bereidingswijze

Rasp de courgette fijn en knijp het vocht er goed uit.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verkruimel de fetakaas.
Roer de crème fraîche goed los en meng de eieren erdoor, klop even goed door.
Meng de courgette, feta, tomaatjes en Provençaalse kruiden erdoor.
Breng geheel op smaak met zout en peper.

Vet een muffinvorm goed in of plaats er papieren vormpjes in.
Bak de flans in de oven op 180 graden, ca. 20 minuten.
(Prik met een satéprikker in om te testen, deze moet er droog uitkomen)

Je kunt de vulling variëren wat je wilt, bijvoorbeeld groene groenten of andere kaas.
Denk er alleen om dat je niet te natte ingrediënten gebruikt, zoals bijvoorbeeld verse tomaten.

Ook lekker

Pikante gevulde eieren

Pikante gevulde eieren

Pikante gevulde eierenEen gevuld eitje een beetje retro? Echt niet!Als borrelhapje, bij een hapjesbuffet of om een salade te garneren doen de gevulde eitjes het nog steeds erg goed.En met deze pikante gevulde eieren maak je er helemaal een feestje van.IngredientenPer...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...