Hartige flan

Dit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.
Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.
Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.
Deze hartige flans zijn gevuld met courgette, zongedroogde tomaatjes en feta.

Ingredienten

Voor 12 stuks
– 150 gr courgette
– 100 gr fetakaas
– 6 zongedroogde tomaatjes
– 2 theel. Provençaalse kruiden
– 5 eieren
– 200 gr crème fraîche
– zout/peper

Bereidingswijze

Rasp de courgette fijn en knijp het vocht er goed uit.
Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
Verkruimel de fetakaas.
Roer de crème fraîche goed los en meng de eieren erdoor, klop even goed door.
Meng de courgette, feta, tomaatjes en Provençaalse kruiden erdoor.
Breng geheel op smaak met zout en peper.

Vet een muffinvorm goed in of plaats er papieren vormpjes in.
Bak de flans in de oven op 180 graden, ca. 20 minuten.
(Prik met een satéprikker in om te testen, deze moet er droog uitkomen)

Je kunt de vulling variëren wat je wilt, bijvoorbeeld groene groenten of andere kaas.
Denk er alleen om dat je niet te natte ingrediënten gebruikt, zoals bijvoorbeeld verse tomaten.

Ook lekker

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor Pasen

Pickled eggs voor PasenIn Engeland en in Amerika kennen ze Pickled eggs, eieren ingelegd in azijn en kruiden, afhankelijk van de kruiden hebben ze verschillende kleuren. Door het inleggen in azijn worden de eieren zoetzuur van smaak en zijn ze lang houdbaar.Door de...

Masala omelet

Masala omelet

Masala omeletWe blijven nog even in India.Na de heerlijke Mulligatawny soep hebben we de smaak te pakken.Deze pittige, kruidige omelet wordt in India als ontbijt gegeten.Hier doet hij het erg goed als lunch of snelle maaltijd met een frisse salade...