Aspergetaartjes

Echte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch. Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie. Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven. Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het Forest feast kookboek.  

Ingredienten

– plakje bladerdeeg – plakjes brie – ei – groene aspergepunten – pijnboompitjes – zout/peper – Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop per taartje 1 plakje bladerdeeg. Vouw rondom een randje deeg terug, zodat je een opstaande randje krijgt. Beleg ieder taartje met 2 plakjes brie. Klop een ei los, giet hiervan een beetje over de kaas, zoveel dat het net niet overloopt. Leg er nu de aspergpunten op, ± 6 stuks. Bestrooi met wat zout/peper, beetje Italiaanse kruiden en pijnboompitjes. Bestrijk de omgevouwen randen van het bladerdeeg ook in met ei. Bak de taartjes in ±20 minuten op 190 graden.

Ook lekker

Cruffins

Cruffins

CruffinsEen muffin van croissantdeeg, dat wordt dus een cruffin.Wij vinden ze heel lekker. Warm uit de oven met wat poedersuiker!Lekker bij ontbijt, brunch, high tea of noem maar op.Ingredientenvoor 6 stuks– 1 groot blikje croissantdeeg– 1 ei– 1 eetl...

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaat

Paastaart met mascarpone en advocaatZoek je een mooi, heel lekker maar toch makkelijk en snel klaar taartje?Stop dan maar met zoeken, want dan bedoel je deze.Versier hem zo gek als je zelf wilt, maak een feest van je paastafel.Ingredienten– 200 gr volkorenkoekjes– 100...

Mangosmoothie

Mangosmoothie

MangosmoothieStart je Paasontbijt, -brunch of -lunch met een lekkere smoothie boordevol fruit.Mango, sinaasappel en banaan, hoe geel wil je het hebben?IngredientenVoor 4 glazen– 1 banaan, bevroren– 1 grote mango, in blokjes– 200 ml yoghurt, plantaardig– 200 ml vers...