Aspergetaartjes

Echte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch.
Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie.
Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven.
Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het Forest feast kookboek.

 

Ingredienten

– plakje bladerdeeg
– plakjes brie
– ei
– groene aspergepunten
– pijnboompitjes
– zout/peper
– Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop per taartje 1 plakje bladerdeeg.
Vouw rondom een randje deeg terug, zodat je een opstaande randje krijgt.
Beleg ieder taartje met 2 plakjes brie.
Klop een ei los, giet hiervan een beetje over de kaas, zoveel dat het net niet overloopt.
Leg er nu de aspergpunten op, ± 6 stuks.
Bestrooi met wat zout/peper, beetje Italiaanse kruiden en pijnboompitjes.
Bestrijk de omgevouwen randen van het bladerdeeg ook in met ei.
Bak de taartjes in ±20 minuten op 190 graden.

Ook lekker

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeienFeest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!IngredientenVoor 8 personen:– 4 eieren– 125 gr suiker– 500 gr mascarpone– 200 ml koude...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....