Aspergetaartjes

Echte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch.
Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie.
Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven.
Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het Forest feast kookboek.

 

Ingredienten

– plakje bladerdeeg
– plakjes brie
– ei
– groene aspergepunten
– pijnboompitjes
– zout/peper
– Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop per taartje 1 plakje bladerdeeg.
Vouw rondom een randje deeg terug, zodat je een opstaande randje krijgt.
Beleg ieder taartje met 2 plakjes brie.
Klop een ei los, giet hiervan een beetje over de kaas, zoveel dat het net niet overloopt.
Leg er nu de aspergpunten op, ± 6 stuks.
Bestrooi met wat zout/peper, beetje Italiaanse kruiden en pijnboompitjes.
Bestrijk de omgevouwen randen van het bladerdeeg ook in met ei.
Bak de taartjes in ±20 minuten op 190 graden.

Ook lekker

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoepVoorjaar, aspergetijd.Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!Ingredienten- 500 gr witte asperges- 1,2...

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaart

Sinaasappel kwarktaartAls je nog iets wilt bakken voor de Paasdagen, dan is dit misschien iets?Taart zonder bakken.Een heerlijke frisse kwarktaart met vers sinaasappel-sap en rasp.Deze taart is makkelijk en snel gemaakt, maak hem een dag van te voren, het heeft wel...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...