Aspergetaartjes

Echte voorjaarstaartjes, leuk als voorafje of bij je lunch/brunch.
Bladerdeeg, brie en groene asperges, niet echt een slanke combinatie.
Maar wel heel erg lekker, deze moet je echt proeven.
Het oorspronkelijke recept voor een grote taart komt uit het Forest feast kookboek.

 

Ingredienten

– plakje bladerdeeg
– plakjes brie
– ei
– groene aspergepunten
– pijnboompitjes
– zout/peper
– Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop per taartje 1 plakje bladerdeeg.
Vouw rondom een randje deeg terug, zodat je een opstaande randje krijgt.
Beleg ieder taartje met 2 plakjes brie.
Klop een ei los, giet hiervan een beetje over de kaas, zoveel dat het net niet overloopt.
Leg er nu de aspergpunten op, ± 6 stuks.
Bestrooi met wat zout/peper, beetje Italiaanse kruiden en pijnboompitjes.
Bestrijk de omgevouwen randen van het bladerdeeg ook in met ei.
Bak de taartjes in ±20 minuten op 190 graden.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Risotto met groene asperges en champignons

Risotto met groene asperges en champignons Het kan nog net: voor 21 juni groene asperges eten. We maken nog een keer risotto met groene asperges, zie onze lenterisotto. Maar deze keer doen we er ook nog champignons door. En dat is toch lekker! Ingredienten- 200 gr...

Spinazietaart met verstopte eieren

Spinazietaart met verstopte eieren Idee voor de Paasbrunch? Een voedzame taart met een zelfgemaakt deeg van volkorenmeel en yoghurt. Met een vulling van veel verse spinazie, kwark, eieren en kaas. IngredientenDeeg: - 100 gr volkorenmeel - 100 gr tarwemeel - 1 theel...