Lente-ui soep met bieslookolie
Een heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.
Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.
De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.
Ingredienten
– 1 prei
– 6 lente(bos)uitjes
– 1 eetl. boter
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml (kook)room
– zout/peper naar smaak
voor de bieslookolie:
– flinke bos bieslook
– 2 dl. olijfolie
– zout
Bereidingswijze
Was en snijd de prei in ringen.
Snijd de lente(bos)ui in ringetjes, houd een paar eetlepels groene ringetjes apart.
Verhit de boter in een ruime pan en smoor de prei en bosui ca 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zacht koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en laat de soep licht binden.
Breng eventueel op smaak met zout/peper.
De bieslookolie:
Snijd je de bieslook grof en meng in een blender met de olijfolie en wat zout.
Giet dit mengsel door een zeefje.
Garneer de soep in de kom met wat ringetjes lente-ui en de bieslookolie.
Ook lekker
restaurantnado.nl
advertentieWELKOM BIJ NADO. Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen. GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS. ...
Soupe au pistou
Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...
Franse uiensoep
Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...
Indiase kerrie-linzensoep
Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...
Mulligatawny soep
Mulligatawny soepEen soepje uit Zuid India en Sri Lanka.Mulligatawny betekent peperwater, dus je bent gewaarschuwd!Het is een heerlijk pittig soepje, met heel veel smaken.Het wordt vaak geserveerd met een schep rijst in de kom.Wij hebben het gemaakt met linzen, dus...
Tom Kha Kai, Thaise soep
Tom Kha Kai, Thaise soep Super makkelijk en snel klaar ondanks de vele ingredienten. Een heerlijk pittig soepje, waar je echt warm van wordt. Maar dan wel een vegetarische versie. Ingredienten- 1 eetl. chilipasta- 1 winterwortel in dunne reepjes gesneden- 1 tomaat in...
Pittige zoete-aardappelsoep
Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten
Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...
Bloemkoolsoep
BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...