Lente-ui soep met bieslookolie

Een heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.
Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.
De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.

Ingredienten

– 1 prei
– 6 lente(bos)uitjes
– 1 eetl. boter
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml (kook)room
– zout/peper naar smaak

voor de bieslookolie:
– flinke bos bieslook
– 2 dl. olijfolie
– zout

Bereidingswijze

Was en snijd de prei in ringen.
Snijd de lente(bos)ui in ringetjes, houd een paar eetlepels groene ringetjes apart.
Verhit de boter in een ruime pan en smoor de prei en bosui ca 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zacht koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en laat de soep licht binden.
Breng eventueel op smaak met zout/peper.

De bieslookolie:
Snijd je de bieslook grof en meng in een blender met de olijfolie en wat zout.
Giet dit mengsel door een zeefje.

Garneer de soep in de kom met wat ringetjes lente-ui en de bieslookolie.

 

Ook lekker

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...