Lente-ui soep met bieslookolie

Een heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.
Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.
De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.

Ingredienten

– 1 prei
– 6 lente(bos)uitjes
– 1 eetl. boter
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml (kook)room
– zout/peper naar smaak

voor de bieslookolie:
– flinke bos bieslook
– 2 dl. olijfolie
– zout

Bereidingswijze

Was en snijd de prei in ringen.
Snijd de lente(bos)ui in ringetjes, houd een paar eetlepels groene ringetjes apart.
Verhit de boter in een ruime pan en smoor de prei en bosui ca 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zacht koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en laat de soep licht binden.
Breng eventueel op smaak met zout/peper.

De bieslookolie:
Snijd je de bieslook grof en meng in een blender met de olijfolie en wat zout.
Giet dit mengsel door een zeefje.

Garneer de soep in de kom met wat ringetjes lente-ui en de bieslookolie.

 

Ook lekker

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...

Italiaanse tomaten-groentesoep

Italiaanse tomaten-groentensoep Supermakkelijk, smaakt het hele jaar door. Ingredienten- 250 gr kastanjechampignons - 4 stengels bleekselderij - 1 grote ui, gesnipperd - 2 teen knoflook, fijngehakt - 2 groentebouillontabletten - 4 eetlepels olijfolie - 1 blik...