Lente-ui soep met bieslookolie

Een heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.
Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.
De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.

Ingredienten

– 1 prei
– 6 lente(bos)uitjes
– 1 eetl. boter
– 800 ml groentebouillon
– 200 ml (kook)room
– zout/peper naar smaak

voor de bieslookolie:
– flinke bos bieslook
– 2 dl. olijfolie
– zout

Bereidingswijze

Was en snijd de prei in ringen.
Snijd de lente(bos)ui in ringetjes, houd een paar eetlepels groene ringetjes apart.
Verhit de boter in een ruime pan en smoor de prei en bosui ca 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook, laat 15 minuten zacht koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de room toe en laat de soep licht binden.
Breng eventueel op smaak met zout/peper.

De bieslookolie:
Snijd je de bieslook grof en meng in een blender met de olijfolie en wat zout.
Giet dit mengsel door een zeefje.

Garneer de soep in de kom met wat ringetjes lente-ui en de bieslookolie.

 

Ook lekker

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...

Franse uiensoep

Franse uiensoep

Franse uiensoepAltijd goed in de herfst, een kom uiensoep.We maakten al jaren de uiensoep van Roald Dahl, zie ook op deze site, waarbij we de uien wel 2 tot 3 uur langzaam lieten smoren.Maar nu hebben we deze snellere versie uitgeprobeerd, en het resultaat is ook heel...

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...