Scones

Deze heerlijke licht zoete, licht cake-achtige broodjes horen echt bij een High tea.
Maar bij een Paas ontbijt, lunch of brunch doen ze het natuurlijk ook heel goed.
Je eet ze met een lekkere schep clotted cream, jam of lemmon curd.
Dit is een ideaal recept voor scones. Heel makkelijk en lukt altijd. Ze zijn echt heel lekker.

Ingredienten

– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 1 theel bakpoeder
– 25 gr suiker
– snuf zout
– 50 gr boter
– 125 ml melk
– 1 ei, geklutst

Bereidingswijze

Meng het meel, bakpoeder, suiker en zout in een kom.
Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het meel tot je een kruimelig geheel hebt.
Voeg de melk en het ei toe en kneed alles tot een bal.
Het deeg is vrij plakkerig!
Leg het deeg op bakpapier op een bakplaat.
Druk het deeg uit tot je een cirkel hebt van ongeveer 2 cm dik.
Snijd met een scherp mes de deegcirkel in 8 punten.
Prik met een vork wat gaatjes in het deeg.
Bak de scone in ongeveer 15 minuten op 220 graden mooi bruin.

Je kunt als je het leuker vindt ook rondjes uit het deeg steken en deze op bakpapier op de bakplaat leggen.
Je kunt het overgebleven deeg weer heel makkelijk samenvoegen en er nogmaals rondjes uit steken.

Ook lekker

Naanbrood

Naanbrood

NaanbroodEigenlijk alleen naan, want naan betekent brood.Maar hier wordt het alom bekende platbrood meestal naanbrood genoemd.Lekker bij heel veel gerechten, vooral die uit de Indiase keuken.Het leuke van het recept is dat je geen oven nodig hebt, ze worden namelijk...

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaart

Blauwe bessen yoghurttaartAlleen van de kleur al wordt iedereen blij!Een vrolijke taart boordevol vitaminebommetjes.Wij hebben het gezoet met niet veel honing, zo is het lekker fris gebleven.Ingredienten– 200 gr haverkoekjes– 100 gr roomboter– 200 ml slagroom– 500 ml...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaart

Makkelijke yoghurttaartAltijd lekker een frisse yoghurttaart.Super makkelijk en snel klaar.Deze is gemaakt met druivengelei omdat ik daar nog een paar potten van had.Maar je kunt het natuurlijk vervangen door iedere andere compote, gelei of jam, net wat je...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabrood

Stromboli of opgerold pizzabroodWe maken al jaren regelmatig het heerlijke gevuld Jamie Oliver brood.Maar nu hebben we een nieuwe favoriet: Stromboli.Het verschil: de vulling wordt over het hele brood verdeeld, dan wordt het brood opgerold waardoor de vulling door het...

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaas

Focaccia gevuld met kaasEen zelfgebakken, nog warm brood op tafel en je Italiaanse maaltijd kan niet mislukken.Deze focaccia is gevuld met veel kaas en veel kruiden.Ingredienten– 620 gr bloem– 360 ml lauw water– 20 ml olijfolie– 15 gr verse gist of 10 gr gedroogde...

Rabarbercarré

Rabarbercarré

RabarbercarréEr is nog volop rabarber deze periode.Dus we genieten er bijna dagelijks van.Compote, moes, crumble, taart, pudding, desserts.Zoek op onze site: rabarber en je vindt al veel recepten.Nu hebben we een lekker frisse rabarber carré gemaakt en zijn erg blij...

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocolade

Rabarbertaart met mascarpone en witte chocoladeRabarber is weer volop verkrijgbaar!Zo lekker weer om compote, moes en crumbles mee te maken.We hebben het nu verwerkt in deze heel romige taart.De combinatie met rabarber is geweldig, een lekker frisse toevoeging aan de...