Klassieke aspergesoep

Voorjaar, aspergetijd.
Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.
Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.
De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!

Ingredienten

– 500 gr witte asperges
– 1,2 ltr groentebouillon
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 200 ml kookroom of slagroom
– zout/peper
– handje peterselie

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller (in de lengte vanaf onder het kopje naar uiteinde).
Snijd het houterige uiteinde (ca. 2 cm) af en gooi weg.
Snijd de asperges in stukjes van 2 a 3 cm.
Doe de groentebouillon met de aspergeschillen en aspergestukjes in een pan en breng aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon, bewaar de aspergestukjes en gooi de schillen weg.
Neem een ruime pan.
Maak een roux: laat de boter smelten, voeg de bloem toe,roer goed door en laat even garen op een heel laag vlammetje. (niet bruin laten worden)
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in delen toe en blijf goed roeren tot een gebonden soep.
Voeg de helft van de aspergestukjes toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de room en de rest van de aspergestukjes toe en laat alles nog even goed warmen.
Garneer de soep met fijngeknipte peterselie.

Ook lekker

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....

Pittige maissoep met gember

Pittige maissoep met gember Een smakelijke soep van mais, gember en kokosmelk. Paprika zorgt voor de mooie kleur. En door toevoeging van een rood pepertje is het een soepje waar je echt warm van wordt. Dus met de kou op komst zou ik zeggen: maken dit lekkere...

Uiensoep

UiensoepJe hebt uiensoep en uiensoep, maar wij maken altijd de uiensoep van Roald Dahl uit zijn boek: “Roald Dahl’s kookboek”. Het allerbelangrijkste voor een goede uiensoep: laat de uien heel langzaam zacht en bruin worden, liever 3 dan 2 uur smoren. Ingredienten- 6...