Klassieke aspergesoep

Voorjaar, aspergetijd.
Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.
Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.
De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!

Ingredienten

– 500 gr witte asperges
– 1,2 ltr groentebouillon
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 200 ml kookroom of slagroom
– zout/peper
– handje peterselie

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller (in de lengte vanaf onder het kopje naar uiteinde).
Snijd het houterige uiteinde (ca. 2 cm) af en gooi weg.
Snijd de asperges in stukjes van 2 a 3 cm.
Doe de groentebouillon met de aspergeschillen en aspergestukjes in een pan en breng aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon, bewaar de aspergestukjes en gooi de schillen weg.
Neem een ruime pan.
Maak een roux: laat de boter smelten, voeg de bloem toe,roer goed door en laat even garen op een heel laag vlammetje. (niet bruin laten worden)
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in delen toe en blijf goed roeren tot een gebonden soep.
Voeg de helft van de aspergestukjes toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de room en de rest van de aspergestukjes toe en laat alles nog even goed warmen.
Garneer de soep met fijngeknipte peterselie.

Ook lekker

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoep

Pittige zoete-aardappelsoepBen je op zoek naar een vullend soepje waar je lekker warm van wordt?Dan is dit het soepje.Gember en chilivlokken zorgen voor een heel smakelijke combinatie met de zoete aardappel.Bovendien is deze soep binnen 30 minuten klaar.Ingredienten–...

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten

Verse tomatensoep van geroosterde tomaten De laatste tomaten uit de kas, dus tijd voor nog een keer zelfgemaakte tomatensoep. De lekkere smaak van deze soep krijg je door de verse tomaten samen met ui, knoflook en kruiden te roosteren. Super makkelijk dus, de oven...

Bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...