Klassieke aspergesoep

Voorjaar, aspergetijd.
Verse aspergesoep uit eigen keuken is zo lekker en zo gemaakt.
Voor aspergesoep hoef je echt geen A-klasse te kopen.
De buitenbeentjes, krom, dik of lelijk kunnen heel goed in de soep!

Ingredienten

– 500 gr witte asperges
– 1,2 ltr groentebouillon
– 50 gr boter
– 60 gr bloem
– 200 ml kookroom of slagroom
– zout/peper
– handje peterselie

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller (in de lengte vanaf onder het kopje naar uiteinde).
Snijd het houterige uiteinde (ca. 2 cm) af en gooi weg.
Snijd de asperges in stukjes van 2 a 3 cm.
Doe de groentebouillon met de aspergeschillen en aspergestukjes in een pan en breng aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Zeef de bouillon, bewaar de aspergestukjes en gooi de schillen weg.
Neem een ruime pan.
Maak een roux: laat de boter smelten, voeg de bloem toe,roer goed door en laat even garen op een heel laag vlammetje. (niet bruin laten worden)
Voeg een flinke scheut bouillon toe, roer goed met een garde tot de bouillon geheel is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon in delen toe en blijf goed roeren tot een gebonden soep.
Voeg de helft van de aspergestukjes toe.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg nu de room en de rest van de aspergestukjes toe en laat alles nog even goed warmen.
Garneer de soep met fijngeknipte peterselie.

Ook lekker

Bloemkoolsoep

BloemkoolsoepDe winkels liggen op dit moment vol met heerlijke verse Hollandse bloemkolen, daarom is het nu tijd om bloemkool te eten.Wij beginnen met een zacht, romig soepje van Hollandse bloemkool.Het staat binnen 30 minuten op tafel, heel fijn.Ingredienten-– 2 eetl...

Zomerse soep van velderwtjes

Zomerse soep van velderwtjesHoe groen wil je het hebben?Dit zomerse soepje is heel mooi groen, dankzij de tuinerwtjes.Bomvol groenten, in 10 minuten klaar en nog lekker ook.Je kunt voor extra smaak basilicum of munt toevoegen, maar zonder smaakt ook heel...

Lente-ui soep met bieslookolie

Lente-ui soep met bieslookolieEen heel lekker, niet te zwaar voorjaarssoepje, met een lichte ui-smaak.Heel geschikt als starter bij een etentje of bij je Paasbrunch.De bieslookolie geeft een bijzonder lekker accent.Ingredienten- 1 prei- 6 lente(bos)uitjes- 1 eetl....