Tiramisu met aardbeien

Feest op tafel met deze tiramisu met aardbeien.
De Italiaanse klassieker gecombineerd met Hollandse aardbeien.
En meer valt er niet over te zeggen, zoooo lekker!

Ingredienten

Voor 8 personen:
– 4 eieren
– 125 gr suiker
– 500 gr mascarpone
– 200 ml koude espresso of sterke koffie
– 4 eetl koffielikeur, amaretto of wat je lekker vindt
– 250 gr lange vingers
– pure chocolade, geraspt
– 400 gr aardbeien

Bereidingswijze

Splits de eieren.
Klop de eiwitten heel stijf in een brandschone kom.
Klop de eidooiers met suiker tot dik en lichtgekleurd mengsel.
Roer de mascarpone in de delen door het eidooiermengsel tot het goed gemengd is.
Spatel dan de stijfgeklopte eiwitten in gedeelten door het mengsel.
Snijd de aardbeien in plakjes.
Schenk de koffie in een schaaltje, meng er de likeur door.
Doop de lange vingers een voor een in de koffie en bedek hiermee de bodem van een schaal.
Verdeel hierop de helft van de aardbeien.
Schep hierop de helft van het mascarponemengsel.
Hierop verdeel je een tweede laag in de koffie gedoopte lange vingers.
Verdeel de rest van de aardbeien hierop.
Schep er nu de rest van het mascarponemengsel op.
Dek de schaal af.
Laat de tiramisu minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

Rasp er voor het serveren de pure chocolade pas over.

Ook lekker

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Eierragout

Eierragout

EierragoutEen pasteitje gevuld met een warme ragout, dat lust toch bijna iedereen.Lekker als voorafje, lunch of brunch.Meestal maken wij dan paddenstoelenragout, een echte klassieker.Nu hebben we eierragout gemaakt, weer eens wat anders.Deze komen zeker bij de...

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbrood

Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjes

Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mango

Kwarkmousse met mangoGeel is de kleur voor Pasen, voorjaar, vrolijk en fris.Zoek je een makkelijke afsluiter voor je brunch, lunch of diner?Dan is deze kwarkmousse met mango de tip.Weinig ingrediënten, super lekker.IngredientenVoor 4-6 porties– 1 grote mango...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeien

Cruffins met mascarpone en aardbeienVerwen je moeder of jezelf met deze feestelijke cruffins.De cruffins die we met de Paasdagen maakten vielen zo in de smaak dat we geen gewoon croissantje meer willen.De combinatie met mascarponeroom en verse aardbeien is helemaal...

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaart

Veganistische chocolade-karameltaartDat je van zo weinig ingrediënten een zo ontzettende lekkere taart kan maken!Een lekkere bodem, een dikke laag karamel en dan nog een dikke laag pure chocolade. En dan nog veganistisch ook.Heel machtig, dus kleine puntjes...