Kaasfondue

Ook zo’n retrogerecht wat iedereen wel kent, wat nog steeds lekker smaakt en wat wij nog regelmatig eten.
Je hebt Franse en Zwitserse recepten op basis van wijn, onze versie is op basis van bouillon, dus heel geschikt voor kinderen. Je kunt hem zo pittig maken als je wilt, je kunt namelijk alle soorten kaas gebruiken die jij lekker vindt.
Stokbroodjes, focacia, tomaatjes, paprikareepjes, zet wat je lekker vindt op tafel en haal die vergeten fonduevorken uit de kast!

Ingredienten

40 gr boter
– 40 gr bloem
– ± 500 ml bouillon (je kunt een deel door witte wijn vervangen)
– 400 gr geraspte kaas (bv extra belegen en emmentaler)
– veel vers geraspte nootmuskaat
– 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan, zorg dat de boter niet bruin wordt. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde niet te dikke saus hebt. De kaas zal de saus dikker maken.
Voeg de uitgeperste teentjes knoflook en alle kaas toe. Laat de kaas op een laag vlammetje smelten. Roer af en toe door.
Breng tot slot op smaak met veel geraspte nootmuskaat.

Serveer de kaasfondue in een caquelon op een gezellig ouderwets theelichtje.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...