Kaasfondue

Ook zo’n retrogerecht wat iedereen wel kent, wat nog steeds lekker smaakt en wat wij nog regelmatig eten.
Je hebt Franse en Zwitserse recepten op basis van wijn, onze versie is op basis van bouillon, dus heel geschikt voor kinderen. Je kunt hem zo pittig maken als je wilt, je kunt namelijk alle soorten kaas gebruiken die jij lekker vindt.
Stokbroodjes, focacia, tomaatjes, paprikareepjes, zet wat je lekker vindt op tafel en haal die vergeten fonduevorken uit de kast!

Ingredienten

40 gr boter
– 40 gr bloem
– ± 500 ml bouillon (je kunt een deel door witte wijn vervangen)
– 400 gr geraspte kaas (bv extra belegen en emmentaler)
– veel vers geraspte nootmuskaat
– 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan, zorg dat de boter niet bruin wordt. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde niet te dikke saus hebt. De kaas zal de saus dikker maken.
Voeg de uitgeperste teentjes knoflook en alle kaas toe. Laat de kaas op een laag vlammetje smelten. Roer af en toe door.
Breng tot slot op smaak met veel geraspte nootmuskaat.

Serveer de kaasfondue in een caquelon op een gezellig ouderwets theelichtje.

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...