Kaasfondue

Ook zo’n retrogerecht wat iedereen wel kent, wat nog steeds lekker smaakt en wat wij nog regelmatig eten.
Je hebt Franse en Zwitserse recepten op basis van wijn, onze versie is op basis van bouillon, dus heel geschikt voor kinderen. Je kunt hem zo pittig maken als je wilt, je kunt namelijk alle soorten kaas gebruiken die jij lekker vindt.
Stokbroodjes, focacia, tomaatjes, paprikareepjes, zet wat je lekker vindt op tafel en haal die vergeten fonduevorken uit de kast!

Ingredienten

40 gr boter
– 40 gr bloem
– ± 500 ml bouillon (je kunt een deel door witte wijn vervangen)
– 400 gr geraspte kaas (bv extra belegen en emmentaler)
– veel vers geraspte nootmuskaat
– 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan, zorg dat de boter niet bruin wordt. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde niet te dikke saus hebt. De kaas zal de saus dikker maken.
Voeg de uitgeperste teentjes knoflook en alle kaas toe. Laat de kaas op een laag vlammetje smelten. Roer af en toe door.
Breng tot slot op smaak met veel geraspte nootmuskaat.

Serveer de kaasfondue in een caquelon op een gezellig ouderwets theelichtje.

Ook lekker

Croissantkrans met roerei

Croissantkrans met roereiWeer eens iets anders voor je weekendcroissantje.Ik maakte deze croissantkrans nu al om uit te proberen voor de Paasbrunch.Maar het is zo lekker, dat we helemaal niet wachten tot Pasen.Jullie krijgen het recept nu al. Kun je zondagochtend de...

Gyros van Jackfruit

Gyros van JackfruitHebben jullie al eens van Jackfruit gehoord?Jackfruit is een heel grote vrucht die aan bomen groeit in Azie, Afrika en Zuid Amerika.Het vruchtvlees heeft een vlezige structuur, is neutraal van smaak en neemt heel goed smaken op van je kruiden of...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...