Kaasfondue

Ook zo’n retrogerecht wat iedereen wel kent, wat nog steeds lekker smaakt en wat wij nog regelmatig eten.
Je hebt Franse en Zwitserse recepten op basis van wijn, onze versie is op basis van bouillon, dus heel geschikt voor kinderen. Je kunt hem zo pittig maken als je wilt, je kunt namelijk alle soorten kaas gebruiken die jij lekker vindt.
Stokbroodjes, focacia, tomaatjes, paprikareepjes, zet wat je lekker vindt op tafel en haal die vergeten fonduevorken uit de kast!

Ingredienten

40 gr boter
– 40 gr bloem
– ± 500 ml bouillon (je kunt een deel door witte wijn vervangen)
– 400 gr geraspte kaas (bv extra belegen en emmentaler)
– veel vers geraspte nootmuskaat
– 2 tenen knoflook

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan, zorg dat de boter niet bruin wordt. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg dan ca. 100 ml bouillon toe en roer goed door met een garde, voeg de volgende 100 ml toe en roer ook weer goed door met de garde, ga door tot je een mooie gladde niet te dikke saus hebt. De kaas zal de saus dikker maken.
Voeg de uitgeperste teentjes knoflook en alle kaas toe. Laat de kaas op een laag vlammetje smelten. Roer af en toe door.
Breng tot slot op smaak met veel geraspte nootmuskaat.

Serveer de kaasfondue in een caquelon op een gezellig ouderwets theelichtje.

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...