Hummus

Deze supergezonde,heerlijke puree of dip op basis van gepureerde kikkererwten kom je nu overal tegen, in bijna iedere supermarkt kun je het wel kopen. Wij maken het liever zelf, het is zo klaar en je weet wat er in zit. Hummusrecepten zijn er ook te kust en te keur, veel variaties in extra toevoegingen kom je tegen: zongedroogde tomaten, wortel, kruiden, verzin het maar. Wij maken meestal het basisrecept, simpel maar erg lekker.

Ingredienten

– 250 gr kikkererwten (uit pot) – 2 eetl tahin – 2 teen knoflook – limoensap naar smaak – zout/peper – 1 theel komijnpoeder – ± 4 eetl olijfolie – chilipoeder

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en maal tot een puree. Voeg wat water toe als je het niet smeuig genoeg vindt. Schep de puree in een schaaltje, giet er nog wat olijfolie over en bestrooi met chilipoeder.

Ook lekker

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...