Hummus

Deze supergezonde,heerlijke puree of dip op basis van gepureerde kikkererwten kom je nu overal tegen, in bijna iedere supermarkt kun je het wel kopen.
Wij maken het liever zelf, het is zo klaar en je weet wat er in zit.
Hummusrecepten zijn er ook te kust en te keur, veel variaties in extra toevoegingen kom je tegen: zongedroogde tomaten, wortel, kruiden, verzin het maar.
Wij maken meestal het basisrecept, simpel maar erg lekker.

Ingredienten

– 250 gr kikkererwten (uit pot)
– 2 eetl tahin
– 2 teen knoflook
– limoensap naar smaak
– zout/peper
– 1 theel komijnpoeder
– ± 4 eetl olijfolie
– chilipoeder

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de keukenmachine of blender en maal tot een puree.
Voeg wat water toe als je het niet smeuig genoeg vindt.
Schep de puree in een schaaltje, giet er nog wat olijfolie over en bestrooi met chilipoeder.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...