Pesto van rucola en walnoten

Als je eenmaal verse pesto hebt geproefd, wil je nooit meer anders, schreven we bij ons recept van Pesto alla Genovese.
Dat klopt, Pesto uit een potje wil je echt niet meer.
Maar wat je waarschijnlijk wel wilt: is eens een andere pesto maken.
Hier een recept met rucola en walnoten, het geeft een heel andere smaak, maar wel ontzettend lekker.

Ingredienten

– een flinke bos rucola
– 50 gr walnoten
– 40 gr knoflook
– 50 gr parmezaanse kaas of pecorino
– zout
– ± 6 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de walnoten met de knoflooktenen en de rucola fijn.
Voeg de olie en geraspte kaas toe.
Proef en breng op smaak met zout.

In een weckpotje, afgedekt met een laagje olijfolie, in de koelkast goed houdbaar.
Invriezen kan ook goed, dan is de pesto wel een paar maanden houdbaar. De smaak kan dan wel iets achteruit gaan.

Ook lekker

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...