Raita

Een verfrissende yoghurtsaus of yoghurtdip uit de Indiase keuken die veel wordt gegeten bij pittige gerechten, zoals curry’s.
Het lijkt erg op de bekende tzatziki maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak verrassend anders.
Maak het eens als vervanger voor tzatziki of knoflooksaus, of als dip op een knapperig broodje.

Ingredienten

– 2 dl uitgelekte yoghurt of Griekse yoghurt
– ½ komkommer
– 1 teentje knoflook, geperst
– flinke hand munt, fijngehakt
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel vloeibare honing
– limoensap
– zout/ verse peper

Bereidingswijze

Rasp de komkommer, knijp of druk in een zeef het meeste vocht eruit.
Meng in een kom de yoghurt, knoflook, munt, komijnpoeder en honing door elkaar.
Proef en breng op smaak met zout, peper en ruim limoensap.
Meng er tot slot de komkommer door.
Je kunt voor het opdienen nog een beetje chilipoeder over de raita strooien, of een paar blaadjes munt.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...