Raita

Een verfrissende yoghurtsaus of yoghurtdip uit de Indiase keuken die veel wordt gegeten bij pittige gerechten, zoals curry’s.
Het lijkt erg op de bekende tzatziki maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak verrassend anders.
Maak het eens als vervanger voor tzatziki of knoflooksaus, of als dip op een knapperig broodje.

Ingredienten

– 2 dl uitgelekte yoghurt of Griekse yoghurt
– ½ komkommer
– 1 teentje knoflook, geperst
– flinke hand munt, fijngehakt
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel vloeibare honing
– limoensap
– zout/ verse peper

Bereidingswijze

Rasp de komkommer, knijp of druk in een zeef het meeste vocht eruit.
Meng in een kom de yoghurt, knoflook, munt, komijnpoeder en honing door elkaar.
Proef en breng op smaak met zout, peper en ruim limoensap.
Meng er tot slot de komkommer door.
Je kunt voor het opdienen nog een beetje chilipoeder over de raita strooien, of een paar blaadjes munt.

Ook lekker

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...