Raita

Een verfrissende yoghurtsaus of yoghurtdip uit de Indiase keuken die veel wordt gegeten bij pittige gerechten, zoals curry’s.
Het lijkt erg op de bekende tzatziki maar door het gebruik van andere kruiden is de smaak verrassend anders.
Maak het eens als vervanger voor tzatziki of knoflooksaus, of als dip op een knapperig broodje.

Ingredienten

– 2 dl uitgelekte yoghurt of Griekse yoghurt
– ½ komkommer
– 1 teentje knoflook, geperst
– flinke hand munt, fijngehakt
– 1 theel komijnpoeder
– 1 theel vloeibare honing
– limoensap
– zout/ verse peper

Bereidingswijze

Rasp de komkommer, knijp of druk in een zeef het meeste vocht eruit.
Meng in een kom de yoghurt, knoflook, munt, komijnpoeder en honing door elkaar.
Proef en breng op smaak met zout, peper en ruim limoensap.
Meng er tot slot de komkommer door.
Je kunt voor het opdienen nog een beetje chilipoeder over de raita strooien, of een paar blaadjes munt.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...