Drie tapenades voor bij de borrel

Altijd goed, wat lekker brood en wat lekkere smeerseltjes bij de borrel of om een etentje of bbq mee te beginnen.
Tapenades smaken lekker zomers en zijn supermakkelijk te maken.
We hebben nu drie verschillende tapenades gemaakt, een van zwarte olijven, een van gedroogde tomaatjes en een van gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Alle drie even lekker!

Ingredienten

Olijven tapenade:
– 100 gr zwarte olijven (of groene voor een groene tapenade)
– 30 gr kappertjes
– 2 eetl pijnboompitten
– 2 tenen knoflook
– olijfolie

Tomatentapenade:
– 125 gr gedroogde tomaatjes
– 30 gr kappertjes
– 2 eetl pijnboompitten
– 2 tenen knoflook
– handje basilicumblaadjes
– olijfolie

Tapenade van gedroogde tomaatjes en olijven zie recept op deze website.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten, behalve de olijfolie, in de keukenmachine.
Maal tot een grof korrelig mengsel, niet te fijn!
Voeg zoveel olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel hebt.

Ook lekker

Vietnamese loempia’s

Vienamese Loempia´sWij van vandaagwatanders eten ook wel eens een frietje of bitterbal.Niet gezond natuurlijk, maar wel lekker!En nu hebben we de airfryer ontdekt, super wat een uitvinding, frituren zonder vet.We starten met zelfgemaakte vegetarische loempia's, die...

Plukbrood

Borrelbrood of plukbroodGek dat we dit nog niet eerder hebben gemaakt. Het is zo gemaakt en echt heel erg lekker.Warm uit de oven zet je dit leuke brood op tafel en ieder plukt er stukjes af.Wij aten het bij een kom soep, en vonden het erg smakelijk.Maar als borrelhap...

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...