Drie tapenades voor bij de borrel

Altijd goed, wat lekker brood en wat lekkere smeerseltjes bij de borrel of om een etentje of bbq mee te beginnen.
Tapenades smaken lekker zomers en zijn supermakkelijk te maken.
We hebben nu drie verschillende tapenades gemaakt, een van zwarte olijven, een van gedroogde tomaatjes en een van gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.
Alle drie even lekker!

Ingredienten

Olijven tapenade:
– 100 gr zwarte olijven (of groene voor een groene tapenade)
– 30 gr kappertjes
– 2 eetl pijnboompitten
– 2 tenen knoflook
– olijfolie

Tomatentapenade:
– 125 gr gedroogde tomaatjes
– 30 gr kappertjes
– 2 eetl pijnboompitten
– 2 tenen knoflook
– handje basilicumblaadjes
– olijfolie

Tapenade van gedroogde tomaatjes en olijven zie recept op deze website.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten, behalve de olijfolie, in de keukenmachine.
Maal tot een grof korrelig mengsel, niet te fijn!
Voeg zoveel olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel hebt.

Ook lekker

Paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate Niet zo lang geleden plaatsten we een receptje van een mousse van paddenstoelen.Nu gebruiken we dat bijzonder lekkere receptje voor een Kerstvoorafje.Je kunt het heel goed een dag eerder maken en koel bewaren.Hoef je alleen nog maar vlak voor het...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...