Artisjoktapenade

Naast pesto, tapenade en paddenstoelenkaviaar is ook dit bij ons een favoriet smeerseltje voor op een stukje brood. Deze heeft weer een totaal andere smaak dan de tapenades van zongedroogde tomaten of olijven.
Leuk wanneer je bij een etentje/bufet wat verschillende soorten pesto’s of tapenades op tafel zet. Kleine moeite, groots effect.

Ingredienten

– 400 gram artisjokharten
– 10 olijven
– 2 teen knoflook
– 25 gr vers geraspte parmezaanse kaas
– handje korianderblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Hak in de keukenmachine de artisjokharten niet te fijn. Doe in een schaaltje/potje.
Hak ook de olijven en knoflook en koriander.
Vermeng alle ingredienten en voeg olijfolie toe tot gewenste smeuigheid.

Als je de tapenade in een weckpotje doe, kun je deze goed afgesloten in de koelkast goed bewaren.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...