Rabarberchutney

Eigenlijk is het advies om na 21 Juni geen rabarber meer te oogsten. Maar ja, wat als je terug komt van vakantie en er zitten nog veel rabarberstengels aan je plant? Juist. Ik heb er toch nog maar een paar geplukt en er lekkere chutney van gemaakt.
Chutney is heerlijk bij barbecue, rijstgerechten of bij pittige kaas.

Ingredienten

– 500 gr rabarber
– handje rozijnen
– 1 rode ui
– 3 eetl witte wijnazijn
– 3 eetl rietsuiker
– 1 chilipeper
– 1 theel kerriepoeder
– 1 theel korianderpoeder

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Snipper de ui en de chilipeper.
Meng alle ingredienten in een pan en breng aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de rabarber zacht is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Roer af en toe door.
Schep de chutney in schone potjes, vul de potjes helemaal tot de rand, sluit goed af en zet ze op de kop tot ze afgekoeld zijn. Chutney is tot wel 9 maanden houdbaar.

Ook lekker

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...