Rabarberchutney

Eigenlijk is het advies om na 21 Juni geen rabarber meer te oogsten. Maar ja, wat als je terug komt van vakantie en er zitten nog veel rabarberstengels aan je plant? Juist. Ik heb er toch nog maar een paar geplukt en er lekkere chutney van gemaakt.
Chutney is heerlijk bij barbecue, rijstgerechten of bij pittige kaas.

Ingredienten

– 500 gr rabarber
– handje rozijnen
– 1 rode ui
– 3 eetl witte wijnazijn
– 3 eetl rietsuiker
– 1 chilipeper
– 1 theel kerriepoeder
– 1 theel korianderpoeder

Bereidingswijze

Snijd de rabarber in stukken van 2 cm. Snipper de ui en de chilipeper.
Meng alle ingredienten in een pan en breng aan de kook. Laat alles zachtjes koken tot de rabarber zacht is, dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Roer af en toe door.
Schep de chutney in schone potjes, vul de potjes helemaal tot de rand, sluit goed af en zet ze op de kop tot ze afgekoeld zijn. Chutney is tot wel 9 maanden houdbaar.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...