Bietendip met feta

Vorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip.
De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt.
Heel snel klaar en heerlijk op een broodje, wrap of verzin het maar. Ziet er bovendien heel kleurig uit.
Het recept willen we graag met jullie delen.

Ingredienten

– 2 gare bietjes (geroosterd of gekookt)
– 200 gr feta kaas
– 2 eetl Griekse yoghurt
– 2 teentjes knoflook, uitgeperst
– 1 theel komijnpoeder

Bereidingswijze

Snijd de bietjes in stukken, doe ze in de keukenmachine en maal fijner.
Breek de feta grof en voeg met de andere ingredienten toe.
Maal alles tot een smeuige dip, en klaar!
Garneer met wat oregano.

Ook lekker

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...

Pindasaus

Pindasaus

PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...

Remouladesaus

Remouladesaus

RemouladesausDeze Franse klassieker kent iedereen wel als sausje bij gebakken vis en kibbeling.Maar ook al eet je geen vis, remouladesaus smaakt ook heel lekker bij friet, gebakken aardappeltjes of aardappelkoekjes.Je maakt deze saus heel makkelijk zelf.Ingredienten–...

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaat

Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Pesto van broccoli

Pesto van broccoli

Pesto van broccoliPesto maken wij regelmatig.Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.Super gezond, verrassend lekker,...