Bietendip met feta

Vorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip.
De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt.
Heel snel klaar en heerlijk op een broodje, wrap of verzin het maar. Ziet er bovendien heel kleurig uit.
Het recept willen we graag met jullie delen.

Ingredienten

– 2 gare bietjes (geroosterd of gekookt)
– 200 gr feta kaas
– 2 eetl Griekse yoghurt
– 2 teentjes knoflook, uitgeperst
– 1 theel komijnpoeder

Bereidingswijze

Snijd de bietjes in stukken, doe ze in de keukenmachine en maal fijner.
Breek de feta grof en voeg met de andere ingredienten toe.
Maal alles tot een smeuige dip, en klaar!
Garneer met wat oregano.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...