Bietendip met feta

Vorige week waren we op een prachtig Grieks eilandje en kregen iedere avond voor het eten als starter lekker geroosterd brood met deze zeer smakelijke bietendip.
De dip is gemaakt van bietjes, feta en Griekse yoghurt.
Heel snel klaar en heerlijk op een broodje, wrap of verzin het maar. Ziet er bovendien heel kleurig uit.
Het recept willen we graag met jullie delen.

Ingredienten

– 2 gare bietjes (geroosterd of gekookt)
– 200 gr feta kaas
– 2 eetl Griekse yoghurt
– 2 teentjes knoflook, uitgeperst
– 1 theel komijnpoeder

Bereidingswijze

Snijd de bietjes in stukken, doe ze in de keukenmachine en maal fijner.
Breek de feta grof en voeg met de andere ingredienten toe.
Maal alles tot een smeuige dip, en klaar!
Garneer met wat oregano.

Ook lekker

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...