Zevenblad pesto

Na jaren irritaties en een gevecht om zevenblad, ook wel tuindersverdriet genoemd, uit de tuin te krijgen, hebben we nu de gouden oplossing: we eten het op!
Het schijnt dat dit meest beruchte onkruid nog heel gezond is ook: het bevat mineralen, vitaminen en stoffen tegen reuma, artritis, jicht etc.
Nooit gedacht dat we blij zouden worden van zevenblad.
We plukken de jonge blaadjes en maken er een heerlijke pesto van.

Ingredienten

– 2 flinke handen zevenblad, liefst jonge blaadjes
– 50 gr pijnboompitten of walnoten
– 5 flinke tenen knoflook
– 50 gr pecorino of parmezaanse kaas
– zout naar smaak
– ± 6 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Was de blaadjes en verwijder de langere steeltjes, droog de blaadjes goed.
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de pijnboompitten of walnoten met de knoflook en zevenblad fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg de olijfolie en geraspte kaas toe.
Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of olie toe.

De pesto in een potje afgedekt met een laagje olie is gerust een paar weken houdbaar.
Pesto kun je in gesloten bakjes ook goed invriezen.

Ook lekker

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...