Zevenblad pesto

Na jaren irritaties en een gevecht om zevenblad, ook wel tuindersverdriet genoemd, uit de tuin te krijgen, hebben we nu de gouden oplossing: we eten het op!
Het schijnt dat dit meest beruchte onkruid nog heel gezond is ook: het bevat mineralen, vitaminen en stoffen tegen reuma, artritis, jicht etc.
Nooit gedacht dat we blij zouden worden van zevenblad.
We plukken de jonge blaadjes en maken er een heerlijke pesto van.

Ingredienten

– 2 flinke handen zevenblad, liefst jonge blaadjes
– 50 gr pijnboompitten of walnoten
– 5 flinke tenen knoflook
– 50 gr pecorino of parmezaanse kaas
– zout naar smaak
– ± 6 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Was de blaadjes en verwijder de langere steeltjes, droog de blaadjes goed.
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Maal de pijnboompitten of walnoten met de knoflook en zevenblad fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg de olijfolie en geraspte kaas toe.
Proef en voeg eventueel nog wat zout en/of olie toe.

De pesto in een potje afgedekt met een laagje olie is gerust een paar weken houdbaar.
Pesto kun je in gesloten bakjes ook goed invriezen.

Ook lekker

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...