Pesto alla genovese

Als je eenmaal verse pesto hebt geproefd, wil je nooit meer anders!
En als je weet hoe makkelijk het te maken is…………

Ingredienten

– 100 gr verse basilicumblaadjes
– 50 gr pijnboompitjes
– 40 gr knoflook
– 50 gr parmezaanse kaas of pecorino
– zout
– ± 6 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Rooster de pijnboompitjes.
Maal de pijnboompitjes met de knoflooktenen en de basilicumblaadjes fijn.
Voeg de olie en geraspte kaas toe.
Proef en breng op smaak met zout.

In een weckpotje, afgedekt met een laagje olijfolie, in koelkast goed houdbaar.
Invriezen kan ook goed, dan is de pesto wel een paar maanden houdbaar. De smaak kan wel iets achteruit gaan.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...