Puree de habas

Tuinbonenpuree uit Spanje.
Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje.
Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je tapas hapjes.

Ingredienten

– 1 bol knoflook
– 400 gr tuinbonen (diepvries is prima wanneer er geen verse zijn)
– 1 takje rozemarijn
– 3 dl olijfolie
– zout /peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.
Haal de teentjes knoflook los van de bol, leg ze op een bakplaat, sprenkel er een beetje olie over en rooster ze ca. 25 minuten tot ze zacht zijn.
Laat afkoelen.
Kook de tuinboontjes een minuut of vier, laat beetje afkoelen en verwijder de velletjes.
Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn.
Doe de tuinboontjes in een keukenmachine, knijp de knoflookpuree uit de teentjes en voeg met de rozemarijn, zout en peper toe.
Meng alles tot een puree en schenk er zo veel olijfolie bij tot het lekker smeuïg is.

Serveer met warme gegrilde broodjes.

Ook lekker

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Plat brood met ui en geroosterde paprika

Platbrood met ui en geroosterde paprika Een smakelijk brood uit de Spaanse keuken. Geen pizza, geen focaccia, geen flamkuchen. Wel een heel lekker plat brood, waarbij je met het beleg kan varieren wat je wilt. Deze versie hebben we alleen ui en paprika’s gebruikt. Een...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...