Puree de habas

Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je tapas hapjes.

Ingredienten

– 1 bol knoflook – 400 gr tuinbonen (diepvries is prima wanneer er geen verse zijn) – 1 takje rozemarijn – 3 dl olijfolie – zout /peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden. Haal de teentjes knoflook los van de bol, leg ze op een bakplaat, sprenkel er een beetje olie over en rooster ze ca. 25 minuten tot ze zacht zijn. Laat afkoelen. Kook de tuinboontjes een minuut of vier, laat beetje afkoelen en verwijder de velletjes. Hak de naaldjes van de rozemarijn fijn. Doe de tuinboontjes in een keukenmachine, knijp de knoflookpuree uit de teentjes en voeg met de rozemarijn, zout en peper toe. Meng alles tot een puree en schenk er zo veel olijfolie bij tot het lekker smeuïg is. Serveer met warme gegrilde broodjes.

Ook lekker

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...