Patatas Bravas

De meest bekende tapas, wie kent het niet?
Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.
(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio)
Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij erg lekker.

Ingredienten

– vastkokende aardappelen
– zonnebloemolie

– scheut olijfolie
– 1 ui
– beetje zout
– 2 tenen knoflook
– 1 theel. pimenton (gerookt paprikapoeder)
– 1 theel. pimenton hot of picante
– 1 blik tomatenblokjes
– scheutje wijnazijn
– zout/peper/ extra pimenton

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in ongelijke stekjes van ca. 2 cm.
Kook ze ca. 8 minuten en laat goed afkoelen.

Maak nu ondertussen de saus:
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm een scheut olijfolie en fruit de ui met een beetje zout.
Voeg de knoflook toe en fruit deze even mee.
Voeg nu de 2 soorten pimenton toe en bak even mee.
Nu de tomatenblokjes en een scheutje wijnazijn, breng aan de kook.
Laat op kleinere vlam de saus indikken, roer af en toe.
Breng op smaak met zout/peper of nog wat pimenton.
Je kunt de saus pureren, maar de saus een beetje grof laten is ook erg lekker.

De aardappeltjes bak je in een flinke laag zonnebloemolie rondom bruin en knapperig.
Serveer direct met de nog warme saus.

Ook lekker

Tortilla met groene asperges

Tortilla met groene asperges

Tortilla met groene aspergesEen simpele tortilla die luxe lijkt door de groene asperges.Snijd de tortilla in kleine partjes, prikkertje er in en je hebt een tapas gerechtje.Ingredienten– groene asperges, klein bosje– 8 eieren– zout/peper– olijfolieBereidingswijzeSnijd...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...