Zomerse tomatentaart

De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart.
Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm.
De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven.
De taart smaakt zowel warm als koud erg goed.
Ingredienten
– 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– tapenade van zongedroogde tomaatjes
– 2 grote rijpe tomaten
– ca 10 kleine tomaatjes
– 1 bol buffel mozzarella
– versgemalen peper
– 1 eetl. Provencaalse kruiden
– verse tijm.
Bereidingswijze
Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.
Verdeel de plakjes deeg in de quichevorm, druk de randjes goed aan.
Verdeel de tapenade over de bodem.
Snijd de grote tomaten ieder in 3 dikke plakken, halveer de kleine tomaatjes.
Verdeel de tomaten over de taart.
Vul de open plekjes tussen de tomaten op met mozzarella.
Bestrooi alles met versgemalen peper en Provencaalse kruiden.
Bak de taart ca. 30 minuten op 200 graden.

Strooi na het bakken nog wat verse tijm over de taart.

Je kunt ook zelf deeg maken, bijvoorbeeld ons deeg van de spinazietaart, maar soms dient het gemak de mens.
De plakjes deeg voor hartige taart bevallen ons erg goed.

Ook lekker

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

Spinazietaart zonder deegbodem

Spinazietaart zonder deegbodem Ja we hebben er weer een, een heerlijke hartige taart. Wij zijn er gek op. Hartige taarten zijn zowel warm als koud lekker. Met een salade erbij een makkelijke maaltijd, ideaal om mee te nemen voor een picknick of lunch of in kleine...