Zomerse tomatentaart

De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart.
Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm.
De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven.
De taart smaakt zowel warm als koud erg goed.
Ingredienten
– 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– tapenade van zongedroogde tomaatjes
– 2 grote rijpe tomaten
– ca 10 kleine tomaatjes
– 1 bol buffel mozzarella
– versgemalen peper
– 1 eetl. Provencaalse kruiden
– verse tijm.
Bereidingswijze
Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.
Verdeel de plakjes deeg in de quichevorm, druk de randjes goed aan.
Verdeel de tapenade over de bodem.
Snijd de grote tomaten ieder in 3 dikke plakken, halveer de kleine tomaatjes.
Verdeel de tomaten over de taart.
Vul de open plekjes tussen de tomaten op met mozzarella.
Bestrooi alles met versgemalen peper en Provencaalse kruiden.
Bak de taart ca. 30 minuten op 200 graden.

Strooi na het bakken nog wat verse tijm over de taart.

Je kunt ook zelf deeg maken, bijvoorbeeld ons deeg van de spinazietaart, maar soms dient het gemak de mens.
De plakjes deeg voor hartige taart bevallen ons erg goed.

Ook lekker

Plaattaart caprese

Plaattaart caprese

Plaattaart capresePesto, tomaten en mozzarella, een gouden combinatie.Voor een salade caprese of super lekker broodje caprese.Maar dezelfde ingrediënten gebruiken op een plaattaart is ook niet verkeerd.Ideaal voor een zomerse makkelijke maaltijd.Ingredienten– 6...

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazie

Paastaart met spinazieWij maken al jaren een spinazietaart met verstopte eieren.Nu zag ik pas in de Allerhande een Italiaanse Paastaart die er erg veel op lijkt.Bladerdeeg, een spinazievulling en eieren die worden meegebakken op de vulling.Hij zag er heel mooi uit.Die...

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...