Zomerse tomatentaart

De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart.
Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm.
De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven.
De taart smaakt zowel warm als koud erg goed.
Ingredienten
– 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– tapenade van zongedroogde tomaatjes
– 2 grote rijpe tomaten
– ca 10 kleine tomaatjes
– 1 bol buffel mozzarella
– versgemalen peper
– 1 eetl. Provencaalse kruiden
– verse tijm.
Bereidingswijze
Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.
Verdeel de plakjes deeg in de quichevorm, druk de randjes goed aan.
Verdeel de tapenade over de bodem.
Snijd de grote tomaten ieder in 3 dikke plakken, halveer de kleine tomaatjes.
Verdeel de tomaten over de taart.
Vul de open plekjes tussen de tomaten op met mozzarella.
Bestrooi alles met versgemalen peper en Provencaalse kruiden.
Bak de taart ca. 30 minuten op 200 graden.

Strooi na het bakken nog wat verse tijm over de taart.

Je kunt ook zelf deeg maken, bijvoorbeeld ons deeg van de spinazietaart, maar soms dient het gemak de mens.
De plakjes deeg voor hartige taart bevallen ons erg goed.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...