Zomerse tomatentaart

De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart.
Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm.
De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven.
De taart smaakt zowel warm als koud erg goed.
Ingredienten
– 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
– tapenade van zongedroogde tomaatjes
– 2 grote rijpe tomaten
– ca 10 kleine tomaatjes
– 1 bol buffel mozzarella
– versgemalen peper
– 1 eetl. Provencaalse kruiden
– verse tijm.
Bereidingswijze
Vet een quichevorm in of bekleed met bakpapier.
Verdeel de plakjes deeg in de quichevorm, druk de randjes goed aan.
Verdeel de tapenade over de bodem.
Snijd de grote tomaten ieder in 3 dikke plakken, halveer de kleine tomaatjes.
Verdeel de tomaten over de taart.
Vul de open plekjes tussen de tomaten op met mozzarella.
Bestrooi alles met versgemalen peper en Provencaalse kruiden.
Bak de taart ca. 30 minuten op 200 graden.

Strooi na het bakken nog wat verse tijm over de taart.

Je kunt ook zelf deeg maken, bijvoorbeeld ons deeg van de spinazietaart, maar soms dient het gemak de mens.
De plakjes deeg voor hartige taart bevallen ons erg goed.

Ook lekker

Hartige flan

Hartige flan

Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaart

Aardappel-preitaartHartige taarten eten wij heel regelmatig.Prei is een lekker hartig ingredient om in taarten te verwerken.Zo hebben we al een Preitaart met bosui en een Hartige preitaartMaar omdat we onze aardappel-preisoep al een paar jaar zo ontzettend lekker...

Okonomiyaki

Okonomiyaki

OkonomiyakiHartige Japanse pannenkoek.Een rijk gevulde hartige pannenkoek, bomvol groenten, bomvol smaken.Af en toe kom je Okonomiyaki tegen op een lunchkaart.(In Amsterdam zijn zelfs twee Okonomiyaki restaurants). Voor de meeste mensen is het nog onbekend. Ons...