Tortilla met groene asperges

Een simpele tortilla die luxe lijkt door de groene asperges.
Snijd de tortilla in kleine partjes, prikkertje er in en je hebt een tapas gerechtje.

Ingredienten

– groene asperges, klein bosje
– 8 eieren
– zout/peper
– olijfolie

Bereidingswijze

Snijd de asperges in stukjes van ca 5 cm.
Blancheer de asperges ca 3 minuten in kokend water, laat goed uitlekken en dep nog even droog.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
Fruit eerst de asperges tot ze beginnen te bruinen.
Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
Voeg het eimengsel toe aan de asperges en laat de tortilla op een laag vuur garen.

Nu kun je de tortilla omkeren om de bovenkant ook te garen.
Je kunt de tortilla ook even onder de gril zetten. (moet je wel een geschikte pan hebben)

Ook lekker

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...