Tomatensalade met artisjokken

De zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.
De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.
Lekker als lunchgerecht.
Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.

Ingredienten

– 400 gr kleine tomaatjes
– 1 potje gemarineerde artisjokharten (280 gr)
– 1/2 rode ui
– 2 eetl. kappertjes
– 2 eetl. olijven (liefst zwarte)
– oregano, paar takjes
– tijm, paar takjes
– 2 eetl. witte wijnazijn
– zout/peper, naar smaak

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes.
Snijd de rode ui in dunne plakjes.
Haal de blaadjes van de oregano en tijm.
Meng alle ingrediënten in een kom, voeg naar smaak zout en/of peper toe.
En laat de smaken een uurtje intrekken.

Je kunt ook heel goed gedroogde kruiden gebruiken.
Zwarte olijven smaken in deze salade het lekkerst, maar bij gebrek aan hebben wij deze keer groene gebruikt, zie foto.

Ook lekker

Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas BravasDe meest bekende tapas, wie kent het niet?Knapperig gebakken aardappelstukjes met een licht pikante tomatensaus.(in Spanje worden verschillende sausen gebruikt, dat scheelt per regio) Dit recept voor de bekende salsa bravas op basis van tomaat vinden wij...

Aioli

Aioli

AioliAioli, alioli (Spaans), allioli (Catalaans) of aïoli (Frans)?Allemaal goed, het betekent knoflook en olie.Het is een heerlijke Spaanse knoflooksaus, lekker op een stukje brood of bij de beroemde patatas bravas.Deze Aioli kun je niet vergelijken met knoflooksaus...

zomerse tomatentaart

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...