Tomatensalade met artisjokken

De zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.
De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.
Lekker als lunchgerecht.
Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.

Ingredienten

– 400 gr kleine tomaatjes
– 1 potje gemarineerde artisjokharten (280 gr)
– 1/2 rode ui
– 2 eetl. kappertjes
– 2 eetl. olijven (liefst zwarte)
– oregano, paar takjes
– tijm, paar takjes
– 2 eetl. witte wijnazijn
– zout/peper, naar smaak

Bereidingswijze

Halveer de tomaatjes.
Snijd de rode ui in dunne plakjes.
Haal de blaadjes van de oregano en tijm.
Meng alle ingrediënten in een kom, voeg naar smaak zout en/of peper toe.
En laat de smaken een uurtje intrekken.

Je kunt ook heel goed gedroogde kruiden gebruiken.
Zwarte olijven smaken in deze salade het lekkerst, maar bij gebrek aan hebben wij deze keer groene gebruikt, zie foto.

Ook lekker

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Knoflookchampignons

KnoflookchampignonsEen makkelijk tapasgerechtje. Weinig werk, groots resultaat. Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen. Ingredienten- 250 gr champignons - 4 tenen knoflook - olijfolie - zout/peper - 4 eetl peterselie, fijngehakt...

Plat brood met ui en geroosterde paprika

Platbrood met ui en geroosterde paprika Een smakelijk brood uit de Spaanse keuken. Geen pizza, geen focaccia, geen flamkuchen. Wel een heel lekker plat brood, waarbij je met het beleg kan varieren wat je wilt. Deze versie hebben we alleen ui en paprika’s gebruikt. Een...