Knoflookchampignons

Een makkelijk tapasgerechtje.
Weinig werk, groots resultaat.
Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen.

Ingredienten

– 250 gr champignons
– 4 tenen knoflook
– olijfolie
– zout/peper
– 4 eetl peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Hak de tenen knoflook, niet te fijn.
Veeg of borstel de champignons schoon.
Snijd grote champignons in vieren of in tweeën, laat kleine champignons heel.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een (koeken)pan en fruit de knoflook even aan.
Voeg de champignons toe en bak ze al roerende ca. 5 minuten.
Voeg wat zout en peper en de peterselie toe en bak alles nog 1 minuutje.

Schep alles (ook de olie en kookvocht) over in een verwarmd schaaltje.
Paar leuke prikkertjes erin en klaar!

Ook lekker

Tomatensalade met artisjokken

Tomatensalade met artisjokkenDe zon op tafel met deze zomerse tomatensalade.De artisjokken en kappertjes geven een fris accent.Lekker als lunchgerecht.Vergeet dan niet het knapperige broodje erbij om in de heerlijke dressing te dopen.Ingredienten- 400 gr kleine...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...

Plat brood met ui en geroosterde paprika

Platbrood met ui en geroosterde paprika Een smakelijk brood uit de Spaanse keuken. Geen pizza, geen focaccia, geen flamkuchen. Wel een heel lekker plat brood, waarbij je met het beleg kan varieren wat je wilt. Deze versie hebben we alleen ui en paprika’s gebruikt. Een...