Knoflookchampignons

Een makkelijk tapasgerechtje.
Weinig werk, groots resultaat.
Lekker met wat knapperig brood erbij om in de knoflookolie te dippen.

Ingredienten

– 250 gr champignons
– 4 tenen knoflook
– olijfolie
– zout/peper
– 4 eetl peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze

Hak de tenen knoflook, niet te fijn.
Veeg of borstel de champignons schoon.
Snijd grote champignons in vieren of in tweeën, laat kleine champignons heel.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een (koeken)pan en fruit de knoflook even aan.
Voeg de champignons toe en bak ze al roerende ca. 5 minuten.
Voeg wat zout en peper en de peterselie toe en bak alles nog 1 minuutje.

Schep alles (ook de olie en kookvocht) over in een verwarmd schaaltje.
Paar leuke prikkertjes erin en klaar!

Ook lekker

Plat brood met ui en geroosterde paprika

Platbrood met ui en geroosterde paprika Een smakelijk brood uit de Spaanse keuken. Geen pizza, geen focaccia, geen flamkuchen. Wel een heel lekker plat brood, waarbij je met het beleg kan varieren wat je wilt. Deze versie hebben we alleen ui en paprika’s gebruikt. Een...

Puree de habas

Puree de habas Tuinbonenpuree uit Spanje. Tuinbonen, geroosterde knoflook, rozemarijn en olie zijn de ingrediënten voor dit heerlijke smeerseltje voor op een warm broodje. Naast aioli en een olijventapenade mag deze frisgroene puree de habas niet ontbreken bij je...

Tomatenspiesje, antipasti

Tomatenspiesje, antipasti Dit is natuurlijk geen recept en voor de meesten ook niets nieuws. Maar een tip om weer eens te maken. Altijd lekker als borrelhapje of als antipasti voor een etentje. In je ene hand een glaasje en in je andere hand een lekker spiesje. Met...