Teriyaki saus

De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht.
In bijna iedere supermarkt wel te koop.
Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen.
Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of suiker, dat kan natuurlijk ook.
Maar de saus met dit recept is voller van smaak en iets gebonden, waardoor het echt een woksaus is.
Ingredienten

– 1 kleine ui
– 2 teen knoflook
– 240 ml Tamari of donkere soja saus
– 2 eetl sesam olie
– 60 ml mirin, rijstazijn
– 4 eetl honing of maple siroop
– ½ theel chiliflakes
– 2 eetl maizena
– 200 ml water

Bereidingswijze
Pel de ui en knoflook en snipper grof.
Doe alle ingredienten in de blender en meng goed.
Het mengsel is nu schuimig.
Doe in een pan en verwarm de saus al roerend, het schuim trekt nu weg.
Laat de saus heel zacht koken tot je het de goede dikte vindt.

Deze hoeveelheid is voor 3 porties, net zo handig als je toch bezig bent.
De saus is wel een week houdbaar in de koeling. Je kunt het ook goed invriezen.

Ook lekker

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pistou

Pistou

PistouEen Provençaalse koude saus van basilicum, knoflook, zeezout en olijfolie.Het lijkt op pesto, echter in pistou horen geen pijnboompitjes en kaas.In nieuwere versies wordt er wel eens kaas of tomaat aan de pistou toegevoegd.Maar het hoort dus niet. Pistou is het...

Daslookolie

Daslookolie

DaslookolieSchreven we vorige week al over de heerlijke fris groene blaadjes met een lichte knoflooksmaak van de daslook, en maakte we er daslookboter mee.Ook het heerlijke daslooksoepje hebben we al weer gemaakt.Deze week hebben we ook weer wat geplukt en verwerkt...