Pesto van broccoli

Pesto maken wij regelmatig.
Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.
Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.
En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.
Super gezond, verrassend lekker, heerlijk over de pasta.

Ingredienten

– 250 gr broccoli
– 100 gr verse basilicumblaadjes
– 2 tenen knoflook knoflook
– 50 gr Parmezaanse kaas of pecorino*
– 2 eetl citroensap
– 1 theel citroenrasp
– zout
– 60 ml olijfolie

Bereidingswijze

Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 30 seconden.
Spoel af en laat goed uitlekken.
Maal de broccoli met de knoflooktenen, basilicumblaadjes, citroensap en -rasp fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg nu de olie en fijngeraspte kaas toe.
Proef en breng op smaak met zout.

In een weckpotje, afgedekt met een laagje olijfolie, in koelkast goed houdbaar.
Invriezen kan ook goed, dan is de pesto wel een paar maanden houdbaar.
* Voor een vegan versie vervang je de kaas door edelgistvlokken.

 

 

Ook lekker

Babi Pangangsaus

Babi Pangangsaus

Babi PangangsausIk kwam dit recept tegen op internet n.a.v. het nieuwe Chin. Ind. Rest. kookboek van Danny Lee e.a.De saus smaakt echt heel erg lekker, je proeft heel goed het fruit en gember.Echte babi pangangsaus als van de Chinees, of eigenlijk nog lekkerder.Wij...

Griekse fetadip

Griekse fetadip

Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjes

Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...