Pesto van broccoli
Pesto maken wij regelmatig.
Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.
Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.
En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.
Super gezond, verrassend lekker, heerlijk over de pasta.
Ingredienten
– 250 gr broccoli
– 100 gr verse basilicumblaadjes
– 2 tenen knoflook knoflook
– 50 gr Parmezaanse kaas of pecorino*
– 2 eetl citroensap
– 1 theel citroenrasp
– zout
– 60 ml olijfolie
Bereidingswijze
Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 30 seconden.
Spoel af en laat goed uitlekken.
Maal de broccoli met de knoflooktenen, basilicumblaadjes, citroensap en -rasp fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg nu de olie en fijngeraspte kaas toe.
Proef en breng op smaak met zout.
In een weckpotje, afgedekt met een laagje olijfolie, in koelkast goed houdbaar.
Invriezen kan ook goed, dan is de pesto wel een paar maanden houdbaar.
* Voor een vegan versie vervang je de kaas door edelgistvlokken.
Ook lekker
Griekse fetadip
Griekse fetadipDeze Griekse fetadip heet in Griekenland Tirosalata.Fetakaas, Griekse yoghurt, beetje knoflook, olie en citroen, meer niet.Lijkt een beetje op onze bietendip met fetaLekker met een broodje, platbrood of wat rauwkost, ideaal als voorafje of op je...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...