Pesto van broccoli

Pesto maken wij regelmatig.
Een klusje van 5 minuten, en zelfgemaakt is zo veel lekkerder.
Pesto van basilicum, boerenkool, rucola en zevenblad staan al op onze site.
En daar komt nu deze pesto van broccoli ook bij.
Super gezond, verrassend lekker, heerlijk over de pasta.

Ingredienten

– 250 gr broccoli
– 100 gr verse basilicumblaadjes
– 2 tenen knoflook knoflook
– 50 gr Parmezaanse kaas of pecorino*
– 2 eetl citroensap
– 1 theel citroenrasp
– zout
– 60 ml olijfolie

Bereidingswijze

Gebruik een vijzel of keukenmachine.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 30 seconden.
Spoel af en laat goed uitlekken.
Maal de broccoli met de knoflooktenen, basilicumblaadjes, citroensap en -rasp fijn.
Maal niet te fijn, mag best iets korrelig blijven.
Voeg nu de olie en fijngeraspte kaas toe.
Proef en breng op smaak met zout.

In een weckpotje, afgedekt met een laagje olijfolie, in koelkast goed houdbaar.
Invriezen kan ook goed, dan is de pesto wel een paar maanden houdbaar.
* Voor een vegan versie vervang je de kaas door edelgistvlokken.

 

 

Ook lekker

Daslookboter

Daslookboter

DaslookboterDaslook kun je nu overal vinden. In bossen, parken, schaduwrijke tuinen.Prachtige fris groene bladeren in grote hoeveelheden. De uien/knoflookgeur komt je vaak al tegemoet.De plant is vanaf 2017 niet meer beschermd, dus een paar handjes meenemen voor in de...

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnoten

Paddenstoelentapenade met walnotenWij houden wel van smeerseltjes met paddenstoelen, op de site staan al een mousse, kaviaar en een paté van paddenstoelen.En nu dan ook een tapenade. Tapenade maar dan anders, zonder olijven maar wel met walnoten.Een lekker smeerseltje...

Vegetarische hartige jus

Vegetarische hartige jus

Vegetarische hartige jusSoms mis je gewoon wel eens een lekkere schep jus. Bijvoorbeeld bij een eenvoudige stamppot.Daarom maken wij vaak stamppot met een twist.Zoals onze kruidige stamppot boerenkool of pittige hutspot met preiMaar nu heb ik wel zo'n lekkere...