Tapenade van zongedroogde tomaatjes

Tapenade van zwarte of groene olijven, met of zonder ansjovisfilets, wel of geen kappertjes, pijnboompitjes, basillicum of knoflook. Iedereen heeft wel zijn eigen recept.
Maar één ding hebben ze wel gemeen: zelfgemaakt smaakt zoveel lekkerder dan uit een potje uit de supermarkt!
Hier volgt onze favoriet, met zongedroogde tomaatjes.

Ingredienten

– 250 gr zongedroogde tomaatjes
– 100 gr zwarte olijven
– 30 gr kappertjes
– 3 teen knoflook
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basillicumblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Alle ingredienten, behalve de olijfolie, in de keukenmachine.
Maal tot een korrelig mengsel, dus niet te fijn!
Voeg tot slot zoveel olijfolie toe tot het mengsel de juiste smeuigheid heeft.

Ook lekker

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!