Tapenade van zongedroogde tomaatjes

Tapenade van zwarte of groene olijven, met of zonder ansjovisfilets, wel of geen kappertjes, pijnboompitjes, basillicum of knoflook. Iedereen heeft wel zijn eigen recept.
Maar één ding hebben ze wel gemeen: zelfgemaakt smaakt zoveel lekkerder dan uit een potje uit de supermarkt!
Hier volgt onze favoriet, met zongedroogde tomaatjes.

Ingredienten

– 250 gr zongedroogde tomaatjes
– 100 gr zwarte olijven
– 30 gr kappertjes
– 3 teen knoflook
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basillicumblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Alle ingredienten, behalve de olijfolie, in de keukenmachine.
Maal tot een korrelig mengsel, dus niet te fijn!
Voeg tot slot zoveel olijfolie toe tot het mengsel de juiste smeuigheid heeft.

Ook lekker

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!