Tapenade van zongedroogde tomaatjes

Tapenade van zwarte of groene olijven, met of zonder ansjovisfilets, wel of geen kappertjes, pijnboompitjes, basillicum of knoflook. Iedereen heeft wel zijn eigen recept.
Maar één ding hebben ze wel gemeen: zelfgemaakt smaakt zoveel lekkerder dan uit een potje uit de supermarkt!
Hier volgt onze favoriet, met zongedroogde tomaatjes.

Ingredienten

– 250 gr zongedroogde tomaatjes
– 100 gr zwarte olijven
– 30 gr kappertjes
– 3 teen knoflook
– 2 eetl pijnboompitjes
– handje basillicumblaadjes
– olijfolie

Bereidingswijze

Alle ingredienten, behalve de olijfolie, in de keukenmachine.
Maal tot een korrelig mengsel, dus niet te fijn!
Voeg tot slot zoveel olijfolie toe tot het mengsel de juiste smeuigheid heeft.

Ook lekker

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...

Andere kruidenboters

Andere kruidenboters Als je eens zin hebt in een andere kruidenboter hebben we twee leuke tips. Een lekkere pittige boter met cayennenpeper en chilivlokken. En een Italiaanse boter met zongedroogde tomaatjes. De boters zijn net als knoflookboter snel gemaakt, dus net...

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!