Pittige paprika hummus

De bekende hummus op basis van gepureerde kikkererwten maar dan gemengd met gegrilde paprika’s, gerookt paprika poeder en een snuf cayennepeper.
Voor als je zin hebt in iets pittigs op je broodje.

Ingredienten

– 2 rode paprika’s
– 250 gr kikkererwten (uit pot)
– 2 teen knoflook
– 2 eetl tahin
– 1 theel gerookt paprikapoeder
– ½ theel cayennepeper
– ½ theel zout
– ½ – 1 theel komijnpoeder
– limoensap naar smaak
– ca 4 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s in de oven onder de gril tot ze zwartgeblakerd zijn (regelmatig keren), doe ze dan in een plastic zak en na ca. 15 minuten kun je het velletje heel makkelijk verwijderen. Verwijder ook de zaadjes.
Doe de parika’s met alle andere ingredienten (ook het vocht van de kikkererwten) in de keukenmachine of blender en maal tot een puree.
Voeg eventueel nog wat water toe als je het niet smeuïg genoeg vindt.
Je kunt de hummus natuurlijk zo pittig maken als je wilt.
Schep de hummus in een schaaltje en giet er nog wat olijfolie over.
Strooi er tot slot nog wat chili flakes of pul biber (gedroogde rode pepervlokken) en verse koriander over.

Ook lekker

Twee heerlijke smeersels

Twee heerlijke smeerselsWe hebben weer twee heerlijke nieuwe smeersels voor jullie.Op onze site staan er al meerdere zie: pestos-dips-en-sauzenDips en smeersels zijn altijd goed.Lekker voor op brood, stokbrood, toast, wrap etc.Bij de borrel, als voorafje of als lunch,...

Teriyaki saus

Teriyaki saus De ideale saus voor een snel roerbak of noedelgerecht. In bijna iedere supermarkt wel te koop. Maar is ook heel makkelijk zelf te maken, erg lekker en zonder gekke toevoegingen. Er zijn veel recepten te vinden met alleen sojasaus, rijstazijn en honing of...

Mousse van paddenstoelen

Mousse van paddenstoelen Dit is toch lekker! Voor bij de borrel of als voorafje. Een hartig smeerseltje voor op een toastje of broodje. Het lijkt een beetje op pate, maar deze mousse heeft een heerlijke paddenstoelensmaak en is lekker vegetarisch. Ingredienten - 200...