Pittige paprika hummus

De bekende hummus op basis van gepureerde kikkererwten maar dan gemengd met gegrilde paprika’s, gerookt paprika poeder en een snuf cayennepeper. Voor als je zin hebt in iets pittigs op je broodje.

Ingredienten

– 2 rode paprika’s – 250 gr kikkererwten (uit pot) – 2 teen knoflook – 2 eetl tahin – 1 theel gerookt paprikapoeder – ½ theel cayennepeper – ½ theel zout – ½ – 1 theel komijnpoeder – limoensap naar smaak – ca 4 eetl olijfolie

Bereidingswijze

Rooster de paprika’s in de oven onder de gril tot ze zwartgeblakerd zijn (regelmatig keren), doe ze dan in een plastic zak en na ca. 15 minuten kun je het velletje heel makkelijk verwijderen. Verwijder ook de zaadjes. Doe de parika’s met alle andere ingredienten (ook het vocht van de kikkererwten) in de keukenmachine of blender en maal tot een puree. Voeg eventueel nog wat water toe als je het niet smeuïg genoeg vindt. Je kunt de hummus natuurlijk zo pittig maken als je wilt. Schep de hummus in een schaaltje en giet er nog wat olijfolie over. Strooi er tot slot nog wat chili flakes of pul biber (gedroogde rode pepervlokken) en verse koriander over.

Ook lekker

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmix

Mexicaanse kruidenmixNadat we pas de recepten voor een heerlijke  guacamole  en onze  Pico de Gallo  hebben geplaatst, is het nu tijd voor onze Mexicaanse kruidenmix.Een lekker pittige mix zonder toevoegingen of gekke e-nummers!Heel handig om deze kruidenmix in...

Guacamole

Guacamole

GuacamoleNog een recept voor een heerlijke zelfgemaakte guacamole.Ja, 3 jaar geleden hebben we al een lekker recept op deze site geplaatst van tomaatjes gevuld met guacamole. Makkelijk, snel en romig door een beetje crème fraîche.Dit recept is ook makkelijk en snel,...

Pico de Gallo

Pico de Gallo

Pico de Gallo Haal de zon in huis met deze frisse maar ook pittige tomatensalsa met Jalapenos.Een klassieker uit de Mexicaanse keuken!Veelzijdig te gebruiken als bijgerecht bij tortillaś en tacoś of als dip met nachoś bijvoorbeeld.  Ingredienten- 5 tomaten- 1...