Saag Aloo

Een Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.
Lekker pittig, lekker groen.

Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.

Ingredienten

– 500 gr vastkokende aardappelen
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetl olie
– 1 theel komijnzaad
– 1 theel kurkuma
– 2 theel garam masala

– 400 gr spinazie
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 chilipeper
– stuk gember
– 2 grote tomaten
– 2 eetl olie
– 2 eetl garam masala
– 1 theel kurkuma
– 1 eetl korianderpoeder
– 1 theel fenegriekpoeder
– 1 theel zout
– ½ theel suiker
– 200 ml sojaroom
– citroensap naar smaak

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca 1 cm.
Kook de aardappelblokjes 10 minuten, giet af en laat afkoelen.
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm 2 eetl olie en een koekenpan en rooster het komijnzaad ca 1 minuut tot het gaat geuren.
Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend tot ui zacht wordt.
Voeg nu de aardappelblokjes, kurkuma en garam masala toe.
Roerbak op niet te hoge vlam tot de aardappelblokjes rondom mooi bruin zijn.
Haal van het vuur en zet opzij.

Voor de curry:
Snipper de ui en knoflook.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd het stukje gember fijn.
Snijd de spinazie grof.
Verwarm de olie in een wok, voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend tot ui zacht wordt.
Voeg de chilipeper en gember toe en bak ca 2 minuten mee.
Roer de tomatenblokjes toe en bak ook een paar minuten mee.
Voeg nu garam masala, kurkuma, koriander, fenegriek, zout en suiker toe.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg nu de spinazie in delen toe, roerbak tot alle spinazie geslonken is.
Voeg tot slot de room en gebakken aardappelblokjes toe en verwarm het geheel goed door.
Breng de curry op smaak met citroensap en/of zout.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...