Saag Aloo

Een Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.
Lekker pittig, lekker groen.

Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.

Ingredienten

– 500 gr vastkokende aardappelen
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetl olie
– 1 theel komijnzaad
– 1 theel kurkuma
– 2 theel garam masala

– 400 gr spinazie
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 chilipeper
– stuk gember
– 2 grote tomaten
– 2 eetl olie
– 2 eetl garam masala
– 1 theel kurkuma
– 1 eetl korianderpoeder
– 1 theel fenegriekpoeder
– 1 theel zout
– ½ theel suiker
– 200 ml sojaroom
– citroensap naar smaak

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd in blokjes van ca 1 cm.
Kook de aardappelblokjes 10 minuten, giet af en laat afkoelen.
Snipper de ui en knoflook.
Verwarm 2 eetl olie en een koekenpan en rooster het komijnzaad ca 1 minuut tot het gaat geuren.
Voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend tot ui zacht wordt.
Voeg nu de aardappelblokjes, kurkuma en garam masala toe.
Roerbak op niet te hoge vlam tot de aardappelblokjes rondom mooi bruin zijn.
Haal van het vuur en zet opzij.

Voor de curry:
Snipper de ui en knoflook.
Halveer de peper, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd het stukje gember fijn.
Snijd de spinazie grof.
Verwarm de olie in een wok, voeg de ui en knoflook toe en bak al roerend tot ui zacht wordt.
Voeg de chilipeper en gember toe en bak ca 2 minuten mee.
Roer de tomatenblokjes toe en bak ook een paar minuten mee.
Voeg nu garam masala, kurkuma, koriander, fenegriek, zout en suiker toe.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg nu de spinazie in delen toe, roerbak tot alle spinazie geslonken is.
Voeg tot slot de room en gebakken aardappelblokjes toe en verwarm het geheel goed door.
Breng de curry op smaak met citroensap en/of zout.

Ook lekker

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...