Vegan curry met broccoli

Nog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.
Eigenlijk zijn alle curry’s niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.
Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en bakken en roeren maar.

Ingredienten

– 500 gr broccoli
– 3 eetl kokosolie
– stukje gember
– 70 gr geraspte kokos
– 2 eetl sesamzaadjes
– 1 theel chilipoeder
– 1 theel kurkuma
– 1 ui
– 2 chilipepers
– 3 tenen knoflook
– 3 grote tomaten
– 400 ml kokosmelk (blik)
– zout/peper
– 1 theel garam masala

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in niet te kleine roosjes en kook maximaal 5 minuten.
Snipper de ui en knoflook.
Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Rasp het stukje gember.

Verwarm in een wok de kokosolie en voeg de gember, kokos, sesam, chilipoeder en kurkuma toe en bak al roerende ca. 3 minuten.
Voeg de ui en pepertjes toe en bak ca. 5 minuten mee tot de ui zachter wordt.
Voeg nu de knoflook toe roer tot de geur vrij komt.
Voeg nu de tomaten en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Zet de vlam laag en voeg de broccoli toe.
Laat de broccoli warm worden, let op niet te lang anders wordt de broccoli te zacht.
Bestrooi voor het opdienen met de garam masala.

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...