Vegan curry met broccoli

Nog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.
Eigenlijk zijn alle curry’s niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.
Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en bakken en roeren maar.

Ingredienten

– 500 gr broccoli
– 3 eetl kokosolie
– stukje gember
– 70 gr geraspte kokos
– 2 eetl sesamzaadjes
– 1 theel chilipoeder
– 1 theel kurkuma
– 1 ui
– 2 chilipepers
– 3 tenen knoflook
– 3 grote tomaten
– 400 ml kokosmelk (blik)
– zout/peper
– 1 theel garam masala

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in niet te kleine roosjes en kook maximaal 5 minuten.
Snipper de ui en knoflook.
Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Rasp het stukje gember.

Verwarm in een wok de kokosolie en voeg de gember, kokos, sesam, chilipoeder en kurkuma toe en bak al roerende ca. 3 minuten.
Voeg de ui en pepertjes toe en bak ca. 5 minuten mee tot de ui zachter wordt.
Voeg nu de knoflook toe roer tot de geur vrij komt.
Voeg nu de tomaten en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Zet de vlam laag en voeg de broccoli toe.
Laat de broccoli warm worden, let op niet te lang anders wordt de broccoli te zacht.
Bestrooi voor het opdienen met de garam masala.

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta

Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...

Orzosalade caprese

Orzosalade caprese

Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...