Vegan curry met broccoli

Nog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.
Eigenlijk zijn alle curry’s niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.
Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en bakken en roeren maar.

Ingredienten

– 500 gr broccoli
– 3 eetl kokosolie
– stukje gember
– 70 gr geraspte kokos
– 2 eetl sesamzaadjes
– 1 theel chilipoeder
– 1 theel kurkuma
– 1 ui
– 2 chilipepers
– 3 tenen knoflook
– 3 grote tomaten
– 400 ml kokosmelk (blik)
– zout/peper
– 1 theel garam masala

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in niet te kleine roosjes en kook maximaal 5 minuten.
Snipper de ui en knoflook.
Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) en snijd fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Rasp het stukje gember.

Verwarm in een wok de kokosolie en voeg de gember, kokos, sesam, chilipoeder en kurkuma toe en bak al roerende ca. 3 minuten.
Voeg de ui en pepertjes toe en bak ca. 5 minuten mee tot de ui zachter wordt.
Voeg nu de knoflook toe roer tot de geur vrij komt.
Voeg nu de tomaten en kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
Zet de vlam laag en voeg de broccoli toe.
Laat de broccoli warm worden, let op niet te lang anders wordt de broccoli te zacht.
Bestrooi voor het opdienen met de garam masala.

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...