Lasagne Florentine

Lasagne met spinazie dus.
Ooit op internet tegengekomen als romige lasagne met spinazie, uitgeprobeerd en inderdaad een heel romige lasagne. Geen slank recept, maar wel lekker.

Ingredienten

– 350 gr vegetarisch gehakt (de vegetarische slager of quorn)
– scheutje olijfolie
– 1 ui
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kruidenbouillontablet
– 2 theel suiker
– oregano
– zout/peper

– 600 gr spinazie
– scheutje olijfolie
– 1 teen knoflook
– 2 eieren
– 2 eetl paneermeel
– nootmuskaat, zout/peper

– 1 bol mazarella in plakjes
– lasagnebladen

Voor de Bechamelsaus:
– 70 gr boter
– 70 gr bloem
– 3 dl melk
– 50 gr geraspte oude kaas
– nootmuskaat, zout/peper

Bereidingswijze

Maak eerst de tomatensaus: verwarm de olie in een pannetje, snipper de ui en fruit deze aan. Voeg de vegetarische gehakt toe, bak ook even aan. Voeg dan de tomatenblokjes, suiker, oregano, bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat 20 minuut zachtjes pruttelen.
Verwarm beetje olijfolie en fruit een gesnipperd teentje knoflook, voeg de spinazie toe en roerbak tot het gaat slinken. Laat goed uitlekken en meng met 2 losgeklopte eieren, pannermeel en nootmuskaat. Breng op smaak met zout/peper.
Voor de bechamelsaus: laat de boter smelten, voeg bloem toe, laat de bloem al roerende goed garen. Voeg dan de melk toe, breng de saus goed roerend (met een garde) aan de kook tot een dikke saus. Laat de kaas erin smelten en breng op smaak met zout/peper en nootmuskaat.
Neem een grote schaal en maak laagjes:
½ van de tomatensaus, lasagne, ½ spinazie, ½ mozarella, 1/3 bechamelsaus, lasagne, rest tomatensaus, rest spinazie, rest mozarella, 1/3 bechamelsaus, lasagne, rest bechamelsaus.
Strooi tot slot nog flink geraspte kaas erover.
In oven ± 30 minuut.
Als je zelf verse pastavellen maakt is de lasagne sneller gaar!

Ook lekker

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....

Blijf op de hoogte! Volg ons nu!