Pikante smashed patatoes

Krokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.
Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.
Smashed patatoes, pikant gekruid en heel knapperig!

Ingredienten

– 1 kg kleine, nieuwe aardappelen (wij vonden nog opperdoezer)
– 4 eetl olijfolie
– 1 eetl srirachasaus
– 1 eetl tamari of sojasaus
– 1/2 eetl maple siroop
– 1 theel knoflookpoeder
– zout/peper uit de molen
voor het sausje:
– 5 eetl vegan mayonaise
– 2 eetl srirachasaus

– fijngeknipte bieslook (optioneel)

Bereidingswijze

Gebruik het liefst kleine aardappelen.
Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Kook de aardappelen 15 a 20 minuten, niet te gaar.
Giet ze af en laat wat afkoelen.
Leg bakpapier op een bakblik of bakplaat en verdeel de aardappelen hierop.
Plet iedere aardappel voorzichtig met de platte onderkant van een glas. Druk niet te hard, de aardappel moet alleen net open barsten.
Het is niet de bedoeling dat de hele aardappel plat geperst wordt.
Meng de olijfolie, sriracha, tamari, maple siroop en knoflookpoeder in een kommetje. Smeer dit met een kwastje rijkelijk over de aardappelen.
Strooi nog wat zout en peper over het geheel.
Rooster in de oven op 200 graden in ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en super knapperig zijn.
Je kunt eventueel de laatste 5 minuten nog even de grilstand aanzetten (als je die hebt)

Voor het sausje meng je simpel de mayonaise met sriracha.

Een beetje bieslook over de aardappelen staat leuk!

Ook lekker

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

Gevulde paprika

Gevulde paprika

Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...