Smashed potatoes
De lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!
Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.
Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.
Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.
De aardappels worden eerst gegaard, dan voorzichtig geplet en daarna geroosterd in de oven.
Zó ontzettend lekker.
Ingredienten
– 1 kg nieuwe aardappelen (opperdoezer, roseval, malta)
– olijfolie
– grof zeezout (Maldon flakes)
– peper uit de molen
– paar takjes rozemarijn
– paar teentjes knoflook
Bereidingswijze
Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Laat kleine aardappeltjes heel, snijd grotere eventueel door.
Kook de aardappelen ca.. 10 minuten bijna gaar, giet af en laat wat afkoelen.
Leg bakpapier op een bakblik of bakplaat en verdeel de aardappelen hierop.
Plet iedere aardappel voorzichtig, dit gaat heel goed met een pureestamper.
Druk niet te hard, druk de aardappel niet helemaal door! Soms moet je de aardappel een beetje losduwen van de stamper.
Heb je geen pureestamper kun je de aardappel ook met b.v. een glas pletten.
Verdeel olijfolie, zout, peper en rozemarijnnaaldjes over de aardappelen.
Leg er wat ongepelde knoflookteentjes tussen.
Rooster in de oven op 200 graden in ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en super knapperig zijn.
Een paar tenen ongepelde knoflook mee roosteren is heel lekker, je kunt op je bord de zachte knoflook uit het velletje drukken en lekker op je knapperige aardappeltjes verdelen!
Ook lekker
Linzensalade met parelcouscous en biet
Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Tomatensaus van geroosterde tomaatjes
Tomatensaus van geroosterde tomaatjesHet is weer tomatentijd!Heb je zelf tomatenplanten gekweekt is nu de grote pluk begonnen.Maar ook in de winkels zijn de tomaten op dit moment niet duur.Dus tijd om volop tomaten te gebruiken in de keuken.Vorig jaar maakte we in...
Smoor van kip en tomaat
Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...
Sajoer toemis van boontjes
Sajoer toemis van boontjesSajoer is een vrij nat gerecht, veelal met groenten bereid.Het is heel makkelijk te bereiden.Er wordt geen kokos of kokosmelk gebruikt, waardoor sajoer toemis weer heel anders smaakt dan sambal goreng.Weer een heerlijk bijgerecht voor bij je...
One pot pasta met balletjes
One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...
Mexicaanse Tacosoep
Mexicaanse TacosoepPittig, verwarmend en goed gevuld.Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen.Maar ook zomers smaakt deze Mexicaanse soep heel goed!Ingredienten– 2 eetl olie– 175 gr kruimgehakt (wij gebruikte Vivera)– 1 ui– 3 teen knoflook– 1 rode paprika– 1 groene...
Veganistische pasta Alfredo
Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...