Smashed potatoes

De lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!
Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.
Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.
Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.
De aardappels worden eerst gegaard, dan voorzichtig geplet en daarna geroosterd in de oven.
Zó ontzettend lekker.  

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen (opperdoezer, roseval, malta)
– olijfolie
– grof zeezout (Maldon flakes)
– peper uit de molen
– paar takjes rozemarijn
– paar teentjes knoflook

Bereidingswijze

Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Laat kleine aardappeltjes heel, snijd grotere eventueel door.
Kook de aardappelen ca.. 10 minuten bijna gaar, giet af en laat wat afkoelen.
Leg bakpapier op een bakblik of bakplaat en verdeel de aardappelen hierop.
Plet iedere aardappel voorzichtig, dit gaat heel goed met een pureestamper.
Druk niet te hard, druk de aardappel niet helemaal door! Soms moet je de aardappel een beetje losduwen van de stamper.
Heb je geen pureestamper kun je de aardappel ook met b.v. een glas pletten.
Verdeel olijfolie, zout, peper en rozemarijnnaaldjes over de aardappelen.
Leg er wat ongepelde knoflookteentjes tussen.
Rooster in de oven op 200 graden in ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en super knapperig zijn.

Een paar tenen ongepelde knoflook mee roosteren is heel lekker, je kunt op je bord de zachte knoflook uit het velletje drukken en lekker op je knapperige aardappeltjes verdelen!

Ook lekker

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnoten

Pesto van salie en walnotenHeb je nog salieplanten buiten staan? Dan zal het, nu in november, niet zo lang meer duren voor je planten de blaadjes laten vallen.Dus hoog tijd om de blaadjes nog te plukken.Wij hebben er deze heerlijke herfstpesto van gemaakt.De...

Pasta all’arrabbiata

Pasta all’arrabbiata

Pasta all'arrabbiata Nog een klassieker uit de Italiaanse keuken.Arrabbiata betekent boos in het Italiaans, wat verwijst naar de pittige saus.Het pittige komt door het gebruik van hete pepers.Een super snelle en simpele pasta met een dus pittige...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...