Smashed potatoes

De lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!
Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.
Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.
Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.
De aardappels worden eerst gegaard, dan voorzichtig geplet en daarna geroosterd in de oven.
Zó ontzettend lekker.  

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen (opperdoezer, roseval, malta)
– olijfolie
– grof zeezout (Maldon flakes)
– peper uit de molen
– paar takjes rozemarijn
– paar teentjes knoflook

Bereidingswijze

Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Laat kleine aardappeltjes heel, snijd grotere eventueel door.
Kook de aardappelen ca.. 10 minuten bijna gaar, giet af en laat wat afkoelen.
Leg bakpapier op een bakblik of bakplaat en verdeel de aardappelen hierop.
Plet iedere aardappel voorzichtig, dit gaat heel goed met een pureestamper.
Druk niet te hard, druk de aardappel niet helemaal door! Soms moet je de aardappel een beetje losduwen van de stamper.
Heb je geen pureestamper kun je de aardappel ook met b.v. een glas pletten.
Verdeel olijfolie, zout, peper en rozemarijnnaaldjes over de aardappelen.
Leg er wat ongepelde knoflookteentjes tussen.
Rooster in de oven op 200 graden in ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en super knapperig zijn.

Een paar tenen ongepelde knoflook mee roosteren is heel lekker, je kunt op je bord de zachte knoflook uit het velletje drukken en lekker op je knapperige aardappeltjes verdelen!

Ook lekker

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoep

Indiase kerrie-linzensoepEen supersnelle versie voor een pittige kerrie-linzensoep.Pas geleden hebben we een recept geplaatst voor de bijzonder smaakvolle Mulligatawny soep.In plaats van de zelfgemaakte kruidenpasta wordt er nu kerriepoeder gebruikt.Als je ook nog...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...

Supersnelle curry

Supersnelle curry

Supersnelle curryDeze vegan curry staat binnen 10 minuten op tafel!De rijst koken voor erbij duurt bijna langer.Erg lekker en voedzaam door de kikkererwten.Ingredienten– 2 eetl olie– 1/2 rode ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 1 eetl kerriepoeder–...