Smashed potatoes

De lekkerste, knapperigste aardappeltjes maak je zelf!
Dat geroosterde aardappeltjes uit de oven lekker zijn, dat weten we natuurlijk al heel lang.
Maar deze geplette aardappeltjes overtreffen alles.
Heerlijk knapperig en toch zacht van binnen.
De aardappels worden eerst gegaard, dan voorzichtig geplet en daarna geroosterd in de oven.
Zó ontzettend lekker.  

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen (opperdoezer, roseval, malta)
– olijfolie
– grof zeezout (Maldon flakes)
– peper uit de molen
– paar takjes rozemarijn
– paar teentjes knoflook

Bereidingswijze

Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Laat kleine aardappeltjes heel, snijd grotere eventueel door.
Kook de aardappelen ca.. 10 minuten bijna gaar, giet af en laat wat afkoelen.
Leg bakpapier op een bakblik of bakplaat en verdeel de aardappelen hierop.
Plet iedere aardappel voorzichtig, dit gaat heel goed met een pureestamper.
Druk niet te hard, druk de aardappel niet helemaal door! Soms moet je de aardappel een beetje losduwen van de stamper.
Heb je geen pureestamper kun je de aardappel ook met b.v. een glas pletten.
Verdeel olijfolie, zout, peper en rozemarijnnaaldjes over de aardappelen.
Leg er wat ongepelde knoflookteentjes tussen.
Rooster in de oven op 200 graden in ca. 30 minuten tot ze mooi bruin en super knapperig zijn.

Een paar tenen ongepelde knoflook mee roosteren is heel lekker, je kunt op je bord de zachte knoflook uit het velletje drukken en lekker op je knapperige aardappeltjes verdelen!

Ook lekker

Rendang kool

Rendang kool

Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag anders

Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammen

Pulled oesterzwammenEen makkelijk recept voor lekkere pulled oesterzwammen.Oesterzwammen in reepjes, krokant gebakken in de oven en nog even nagebakken met bbq-saus.Zo heb je een heerlijke vulling voor broodjes, wraps of tortilla's.Ingredientenvoor 4 personen– 4...

Mango Lassi

Mango Lassi

Mango LassiLassi is een traditionele yoghurtdrank uit India. Het wordt gemaakt van yoghurt die verdund wordt met water of melk.Het wordt zowel hartig als zoet geserveerd.De meest bekende in onze regio is wel de mango lassi, een verfrissend drankje van yoghurt, mango,...

Tomatentartaar

Tomatentartaar

TomatentartaarOp zoek naar een verrassend voorafje?Dan is deze vegan tomatentartaar echt een aanrader.Lekker fris, beetje pittig. Tomaat als voorafje doet het altijd wel goed, zoals bruschetta met tomaat, carpaccio van tomaat of tomatentaartjes.Ingredienten– 4...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en biet

Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...