Captain’s dinner
Een voedzame kapucijnerschotel, heerlijk op koude dagen.
Een makkelijke eenpans maaltijd bovendien.
Geïnspireerd door een foto in het blad Boodschappen van de supermarkt.
Kapucijners, aardappeltjes en een eitje, dat zag er smakelijk uit.
En geloof mij dat is het ook!
Ingredienten
– 500 gr nieuwe krielaardappeltjes in de schil
– 250 gr champignons
– 400 gr prei
– 850 gr kapucijners (blik of pot)
– 140 gr tomatenpuree (blikje)
– 4 eieren
– 2 eetl boter/olie
– zout/peper
Garnering:
– zilveruitjes
– piccalilly
– augurkjes
Bereidingswijze
Boen de aardappeltjes onder stromend water, halveer ze (iets grotere in 4 en) en kook ze ca 8 minuten.
Giet af en laat afkoelen.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Snijd de prei in ringetjes.
Spoel de kapucijners af en laat goed uitlekken.
Verwarm de boter of olie in een ruime pan.
Bak de aardappeltjes rondom lekker bruin.
Voeg de champignons en prei toe en roerbak een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak roerende 1 minuut mee.
Voeg nu de kapucijners en 200 ml water toe.
Deksel op de pan en laat het geheel een paar minuten smoren tot de prei zacht is en de bonen warm.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Maak nu 4 kuiltjes in de bonenschotel, breek boven ieder kuitje een ei en laat deze stollen.
Zet de pan gezellig op tafel, en de garnering ernaast.
Ook lekker
Sambal Goreng Paksoi
Sambal Goreng PaksoiPaksoi op Indonesische wijze.Een lekker pittig groentegerecht.Ingredienten– 1 struik paksoi– 3 eetl zonnebloem- of kokosolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 3 eetl ketjap manis– 1 eetl sambal– 1 theel djahé, gemberpoeder– 1 theel gemalen laos– 1 stengel...
Aardappel- pastinaakpuree
Aardappel- pastinaakpureePastinaak geeft een heerlijke kruidige smaak aan je aardappelpuree.Maakt je aardappelpuree net even anders.Het kan nog net, pastinaak is nog te verkrijgen!Ingredienten– 800 gr kruimige aardappelen– 400 gr pastinaak– 1 eetl boter– 100 ml warme...
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suiker
Stoofpeertjes zonder wijn en toegevoegd suikerZe zijn weer volop verkrijgbaar, stoofperen!Stoofpeertjes horen echt bij de herfst en winter.Stoofpeertjes smaken heerlijk bij stevige stoofpotjes, als bijgerecht mogen ze met de kerst niet ontbreken, maar ook als dessert...
Rendang kool
Rendang koolKool is een heel veelzijdige groente, die door de vrij neutrale smaak heel makkelijk te gebruiken is in bijvoorbeeld curry's en Indonesische gerechten.Eerder plaatsten wij al Rendang van spitskool, een lekker hartige vegetarische rendang.Deze rendang kool...
Pastasaus van geroosterde groenten en ricotta
Pastasaus van geroosterde groenten en ricottaGroenten roosteren is een heel makkelijke manier van bereiden.Alles op een bakblik, kruiden en olijfolie erover en je schuift het zo in de oven.Bovendien worden de groenten er extra smakelijk van.Eerder maakten we al...
Sperziebonen vandaag anders
Sperziebonen vandaag andersVanaf nu zijn er weer volop Hollandse verse sperzieboontjes.Een makkelijk te bereiden groente die veelzijdig gebruikt kan worden.Bijvoorbeeld koud in salades, lauw met gremolata, warm in veel Indonesische gerechten.Nu hebben we ze gewokt...
Curry kool
Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...
Lasagne met groene groenten
Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...
Dahl van linzen
Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...