Geroosterde aardappelen met rozemarijn en zeezout

Er zijn weer volop nieuwe aardappelen te krijgen! Er zijn veel smakelijke soorten op de markt, maar de Opperdoezer is bij ons de koning.
Aardappelen roosteren is heel eenvoudig, de oven doet het werk, en het resultaat is altijd

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen
– olijfolie
– grof zeezout (Maldon flakes)
– peper uit de molen
– paar takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Laat kleine aardappeltjes heel, snijd grotere in helft of in parten.
Meng ze in een bakblik met olijfolie, zout, peper en rozemarijnnaaldjes.
Rooster ze in de oven op 220 graden in ca 45-60 minuten gaar en bruin.

Een paar tenen ongepelde knoflook mee roosteren is ook heel lekker, je kunt op je bord de zachte knoflook uit het velletje drukken en op je aardappeltjes verdelen!

Ook lekker

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...

Herfstige ovenschotel van snijbiet

Herfstige ovenschotel van snijbiet Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel. Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat. Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch...