Geroosterde aardappelen met rozemarijn en zeezout

Er zijn weer volop nieuwe aardappelen te krijgen! Er zijn veel smakelijke soorten op de markt, maar de Opperdoezer is bij ons de koning.
Aardappelen roosteren is heel eenvoudig, de oven doet het werk, en het resultaat is altijd goed.

Ingredienten

– 1 kg nieuwe aardappelen
– olijfolie
– grof zeezout (Maldon flakes)
– peper uit de molen
– paar takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Was en boen de aardappelen, schil ze niet!
Laat kleine aardappeltjes heel, snijd grotere in helft of in parten.
Meng ze in een bakblik met olijfolie, zout, peper en rozemarijnnaaldjes.
Rooster ze in de oven op 220 graden in ca 45-60 minuten gaar en bruin.

Een paar tenen ongepelde knoflook mee roosteren is ook heel lekker, je kunt op je bord de zachte knoflook uit het velletje drukken en op je aardappeltjes verdelen!

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....