Gevulde broodjes met gehakt

Dit recept hebben we al 40 jaar!
We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.
Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Nu er in de supermarkten vega-gehakt verkrijgbaar is hebben we deze lekkere broodjes weer gemaakt.
Het resultaat: als voorheen!

Ingredienten

Voor 6 afbakbroodjes of 1 stokbrood
– 300 gr vegan gehakt (geen rul gehakt!)
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook
– 1 ei
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 dessertlepel komijnpoeder
– 1 eetl. ketjap
– 75 gr geraspte kaas
– zout en peper naar smaak
– ui, paprika, kleine tomaatjes, geraspte kaas voor garnering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en knoflook.
Meng in een kom de gehakt met alle ingrediënten.
Snijd de broodjes of stokbrood in de lengte door.
Verdeel het gehaktmengsel over de broodjes.
Garneer met uienringen, reepjes paprika of gehalveerde tomaatjes.
Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de broodjes.
Bak de broodjes 15-20 minuten in de oven.

Teveel broodjes gebakken?
Je kunt ze prima invriezen, en later ontdooid in ca. 4 minuten warmen in de airfryer.

Ook lekker

Broodje pittige kip

Broodje pittige kip

Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnoot

Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druiven

Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...