Gevulde broodjes met gehakt
Dit recept hebben we al 40 jaar!
We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.
Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Nu er in de supermarkten vega-gehakt verkrijgbaar is hebben we deze lekkere broodjes weer gemaakt.
Het resultaat: als voorheen!
Ingredienten
Voor 6 afbakbroodjes of 1 stokbrood
– 300 gr vegan gehakt (geen rul gehakt!)
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook
– 1 ei
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 dessertlepel komijnpoeder
– 1 eetl. ketjap
– 75 gr geraspte kaas
– zout en peper naar smaak
– ui, paprika, kleine tomaatjes, geraspte kaas voor garnering
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en knoflook.
Meng in een kom de gehakt met alle ingrediënten.
Snijd de broodjes of stokbrood in de lengte door.
Verdeel het gehaktmengsel over de broodjes.
Garneer met uienringen, reepjes paprika of gehalveerde tomaatjes.
Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de broodjes.
Bak de broodjes 15-20 minuten in de oven.
Teveel broodjes gebakken?
Je kunt ze prima invriezen, en later ontdooid in ca. 4 minuten warmen in de airfryer.
Ook lekker
Roerei met daslook
Roerei met daslookWij hebben een schaduwplekje in de tuin waar de daslook het goed doet.Erg fijn om in de keuken te gebruiken.Zo maakte we eerder al daslook-soep, -boter en -olie.Deze keer hebben we het verwerkt in een roerei.Maar ook in de natuur is op dit moment nog...
Uien-kaas bierbrood
Uien-kaas bierbroodWe zijn al jaren fan van ons uien-kaas focaccia.Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje.Nu zag ik in een boekje van AH. een Bierborrelbrood met ui en kaas.De ingrediënten verschillen niet veel met onze focaccia.Het brood ziet er door de...
Paarse gevulde eitjes
Paarse gevulde eitjesGevulde eitjes zijn altijd een succes bij de Paasbrunch.Nu maakte we al eerder mooie roze gevulde eitjes en knalgele Pickled eggs voor Pasen.Dit jaar voegen we er nog mooie paarsen aan toe, zo wordt het een vrolijke boel op tafel.Voor de mooie...
Broodje pittige kip
Broodje pittige kipAls je voor de lunch op zoek bent naar eens wat anders.Dan moet je deze broodjes pittige ¨kip¨ eens proberen.Vegan kipstuckjes en champignons in een pittig sausje.Zo tover je een bruine boterham om in een bijzonder verwarmend...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...
Pasta ¨carbonara” met vega spekjes
Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...
Pastasaus van geroosterde tomaatjes
Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...
Huevos a la Flamenco
Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...