Gevulde broodjes met gehakt

Dit recept hebben we al 40 jaar!
We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.
Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Nu er in de supermarkten vega-gehakt verkrijgbaar is hebben we deze lekkere broodjes weer gemaakt.
Het resultaat: als voorheen!

Ingredienten

Voor 6 afbakbroodjes of 1 stokbrood
– 300 gr vegan gehakt (geen rul gehakt!)
– 1 kleine ui
– 1 teen knoflook
– 1 ei
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 dessertlepel komijnpoeder
– 1 eetl. ketjap
– 75 gr geraspte kaas
– zout en peper naar smaak
– ui, paprika, kleine tomaatjes, geraspte kaas voor garnering

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en knoflook.
Meng in een kom de gehakt met alle ingrediënten.
Snijd de broodjes of stokbrood in de lengte door.
Verdeel het gehaktmengsel over de broodjes.
Garneer met uienringen, reepjes paprika of gehalveerde tomaatjes.
Strooi tot slot nog wat geraspte kaas over de broodjes.
Bak de broodjes 15-20 minuten in de oven.

Teveel broodjes gebakken?
Je kunt ze prima invriezen, en later ontdooid in ca. 4 minuten warmen in de airfryer.

Ook lekker

Huevos a la Flamenco

Huevos a la Flamenco

Huevos a la FlamencoFlamenco eieren of Zigeuner eieren is een gerecht uit Andalusië, Spanje.Het lijkt op Shakshuka, Ranchero eieren, groene Shakshuka en Shakshuka Spaanse stijl die allemaal al op vandaagwatanders zijn te vinden.Ook dit is een heerlijk kruidig gerecht...

restaurantnado.nl

restaurantnado.nl

advertentieWELKOM BIJ NADO.   Waar het goed toeven en proeven is.De hele dag door. Van ontbijt tot lunch of diner.Voor een verse kop koffie of een lekkere cocktail.Bij ons staat de deur altijd open. Voor iedereen.   GOOD FOOD!MET VOOR IEDER WAT WILS.  ...

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse Bowl

Mexicaanse BowlAlle ingrediënten voor een lekkere Mexicaanse maaltijd samen in een kom.Ideaal om met de kom op schoot voor de tv een spannende sportwedstrijd te kijken.Maar ook makkelijk om buiten te eten natuurlijk.Je vult de kom met alles wat jij lekker vindt, je...

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijl

Shakshuka Spaanse stijlVroeger gingen wij vaak naar Spanje op vakantie.Als lunch maakte mijn moeder dan regelmatig een heerlijk prutje in de koekenpan.Uien, paprika's en tomaten gebakken in olijfolie, meer niet.Nu heb ik dat prutje pittig gekruid en eieren...

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbrood

Pizza van naanbroodMet naanbrood als bodem tover je in heel korte tijd een heerlijke pizza op tafel.Ideaal als je met mooi weer niet te lang in de keuken wilt zijn.Soepje en salade erbij en je hebt een vullende maaltijd.Ingredientenvoor 4 stuks– 4 naanbroden– pesto...

Aardappelkoekjes

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesRösti in Zwitserland, reibekuchen in Duitsland, deruni in Oekraïne,hash browns in Amerika, latkes in de Joodse keuken.Allemaal aardappelkoekjes gemaakt van geraspte aardappel.Ze worden meestal gegeten met een schep zure room.Maar wij eten ze met onze...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothie

Ananas-munt smoothieEen heerlijke frisse smoothie, met weer een prachtig geel kleurtje.Weinig werk, succes voor de Paastafel.Hadden we vorig jaar met Pasen een mangosmoothie, tikkeltje zoet.Deze keer hebben we ananas en munt gebruikt, wat frisser van smaak. Daar we al...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...