Gevulde paprika

Zoek je iets leuks/anders voor de lunch?
Dan moet je deze gevulde paprika’s eens proberen.
Door de paprika’s eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.
Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.
Lekker als lunch, maar met een salade erbij heb je ook een heerlijke maaltijd.

Ingredienten

Voor 4 stuks:
– 2 grote paprika’s
– 1 kleine ui
– 2 tenen knoflook
– 125 gr kastanjechampignons
– 1 theel paprikapoeder
– 1/2 theel cayennepeper
– 2 theel komijnpoeder
– 2 eetl sojasaus
– 310 gr linzen (blik)
– 200 gr tomatenblokjes (blik)
– zout/peper
– 1 eetl olijfolie
– handje geraspte (vegan)kaas
– handje peterselie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes.
Wrijf de paprika’s rondom in met een beetje olie en zout/peper.
Leg ze in een ovenschaal, binnenkant naar onder, en bak ze ca. 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling:
Snipper de ui en knoflook.
Veeg de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Laat de linzen uitlekken.
Verwarm 1 eetl olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de champignons en bak tot de champignons gaan kleuren.
Voeg nu de paprikapoeder, cayennepeper, komijn en sojasaus toe en meng alles goed door.
Voeg nu de linzen en tomatenblokjes toe, laat het mengsel op een lage vlam wat indikken.
Proef en voeg eventueel nog wat zout of sojasaus toe.
Als je de paprika’s uit de oven hebt genomen zet je de oven op 200 graden en de grilstand aan.
Vul de paprika’s met het linzenmengsel, ze mogen goed gevuld, druk de vulling eventueel aan.
Verdeel tot slot nog wat geraspte kaas en peterselie.
Bak de gevulde paprika’s nu nog 10 minuten onder de gril.

Je kunt de linzen natuurlijk heel goed vervangen door vega-gehakt of andere bonen.

Ook lekker

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratin

Aardappel-preigratinHet recept voor aardappel-preigratin van Yvette van Boven is de basis voor deze gratin.Er is op dit moment nog volop prei verkrijgbaar en met het grijze weer buiten kan een winterse ovenschotel nog heel goed.Wij hebben het recept wel aangepast met...

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoes

Pikante smashed patatoesKrokante aardappeltjes uit de oven maken we wel vaker, zoals bijvoorbeeld smashed patatoes of geroosterde aardappelen van onze site.Nu hebben we het recept van The Happy Pear gemaakt.Smashed patatoes, pikant gekruid en heel...

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehakt

Gevulde broodjes met gehaktDit recept hebben we al 40 jaar!We hebben dit in de jaren vaak gemaakt, vooral als er veel jongelui bleven eten, altijd succes.Ideaal voor een makkelijke weekendhap, een kom soep of een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Nu er in...

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjes

Hartig taartje met spinazie en tomaatjesWeer een hartig taartje!Ze zien er altijd zo gezellig uit, ze smaken lekker hartig en je kunt ze zowel warm als koud eten.Daardoor zijn ze heel geschikt als warme maaltijd of mee te nemen als lunch of picknick.Deze keer hebben...

paddenstoelentaartje

paddenstoelentaartje

Snel paddenstoelentaartjeMet een hartig taartje ben je eigenlijk altijd snel klaar.De oven doet het meeste werk.Een salade erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.Deze keer hebben we plakjes deeg voor hartige taart met spinazie gebruikt.Ingredienten– 6 plakjes deeg...

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....