Hartige taart met snijbiet

Een lichte hartige taart, met veel verse kruiden zonder room, zonder eieren!
Maar toch goed voedzaam door de 3 soorten kaas die gebruikt worden.
Een recept van website van Ottolenghi.
Kun je niet aan snijbiet komen (de moestuin van de buren bv.), kun je de taart ook maken met verse wilde spinazie.

Ingredienten

– 7 plakjes bladerdeeg
– 1 rode ui
– 8 flinke bladeren snijbiet
– 3 stengels bleekselderij
– 2 teen knoflook
– 2 eetl munt
– 2 eetl salie
– 2 eetl peterselie
– 2 eetl olijfolie
– 75 gr feta
– 50 gr pecorino
– 2 eetl pijnboompitjes
– 1 citroen
– 100 gr ricotta
– zout/peper
– 1 eitje geklutst

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne plakjes, de stengels selderij (inclusief event. blaadjes) in grove stukjes, de snijbiet zonder nerven in grove repen, de knoflook in plakjes en de kruiden ook in grove repen.
Verwarm de olijfolie in een wok en bak alle groenten en kruiden op middelhoog vuur al roerend tot de bleekselderij zacht is. Ongeveer 15 minuten.
Rasp de pecorino en verkruimel de feta.
Rasp de schil van de citroen.
Rooster de pijnboompitjes.
Meng de pecorino, feta, citroenrasp en de pijnboompitjes door het groentemengsel.
Breng alles op smaak met zout en verse peper.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 30 cm. en leg deze op bakpapier op de bakplaat.
Verdeel het groentemensel over het bladerdeeg, laat rondom 3 cm. vrij, Vouw de randen losjes over de vulling. Bestrijk de randen met het geklutste eitje.
Verdeel de ricotta in klodders over het groentemengsel.
Bak de taart op 200 graden in 30 minuten.

Ook lekker

Truffelpizza

TruffelpizzaHoudt je van pizza en houdt je van truffel?Dan is hier een ontzettend lekkere pizza met truffel!Truffeltapenade, kastanjechampignons en artisjokken geven deze mooie witte pizza een bijzonder lekkere smaak.Wij hebben gesmuld!IngredientenVoor 2 pizza's:– 320...

Mediterraanse plaattaart

Mediterraanse plaattaartEen goed gevulde plaattaart met mediterraanse groenten.Onder andere courgette, artisjok, paprika en tomaten maken deze hartige taart lekker zomers.Een makkelijke maaltijd voor een zomerse dag.Ingredienten– 6 plakjes (diepvries) of een rol...

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...