Hartige taart met snijbiet

Een lichte hartige taart, met veel verse kruiden zonder room, zonder eieren!
Maar toch goed voedzaam door de 3 soorten kaas die gebruikt worden.
Een recept van website van Ottolenghi.
Kun je niet aan snijbiet komen (de moestuin van de buren bv.), kun je de taart ook maken met verse wilde spinazie.

Ingredienten

– 7 plakjes bladerdeeg
– 1 rode ui
– 8 flinke bladeren snijbiet
– 3 stengels bleekselderij
– 2 teen knoflook
– 2 eetl munt
– 2 eetl salie
– 2 eetl peterselie
– 2 eetl olijfolie
– 75 gr feta
– 50 gr pecorino
– 2 eetl pijnboompitjes
– 1 citroen
– 100 gr ricotta
– zout/peper
– 1 eitje geklutst

Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne plakjes, de stengels selderij (inclusief event. blaadjes) in grove stukjes, de snijbiet zonder nerven in grove repen, de knoflook in plakjes en de kruiden ook in grove repen.
Verwarm de olijfolie in een wok en bak alle groenten en kruiden op middelhoog vuur al roerend tot de bleekselderij zacht is. Ongeveer 15 minuten.
Rasp de pecorino en verkruimel de feta.
Rasp de schil van de citroen.
Rooster de pijnboompitjes.
Meng de pecorino, feta, citroenrasp en de pijnboompitjes door het groentemengsel.
Breng alles op smaak met zout en verse peper.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het uit tot een ronde plak van ongeveer 30 cm. en leg deze op bakpapier op de bakplaat.
Verdeel het groentemensel over het bladerdeeg, laat rondom 3 cm. vrij, Vouw de randen losjes over de vulling. Bestrijk de randen met het geklutste eitje.
Verdeel de ricotta in klodders over het groentemengsel.
Bak de taart op 200 graden in 30 minuten.

Ook lekker

Preitaart met bosui

Preitaart met bosuiDat we graag hartige taarten eten is wel duidelijk.Dit is namelijk de 20e op onze site!Hartige taarten zijn altijd goed. Ze smaken zowel warm, lauw als koud.Lekker als lunch, picknick of maaltijd. En je kunt ze makkelijk meenemen.Bovendien zijn...

Kerst Wellington

Kerst Wellington Nog op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht?Deze Wellington met paddenstoelen, spinazie en brie is misschien een idee?Een paar feestelijke groene salades erbij en je hebt een heerlijk kerstgerecht!Ook niet vegetariers maak je hier blij...

zomerse tomatentaart

Zomerse tomatentaart De zon op tafel met deze zomerse tomatentaart. Tapenade op de bodem, veel lekkere rijpe tomaten, beetje mozzarella en verse tijm. De tomaten krijgen een heerlijke zoete smaak in de oven. De taart smaakt zowel warm als koud erg goed. Ingredienten -...