Gevulde tomaten met aubergine en salie

Bijzonder smakelijke tomaten uit de oven gevuld met een vulling van ui, aubergine en verse salieblaadjes. Het krokante dakje met o.a. citroenrasp geeft een heel fris accent.
Het oorspronkelijke recept komt uit een Volkskrant van jaren geleden.
Wij vinden het heel lekker als voorafje. We maken ze ook als bijgerechtje bij een uitgebreide Italiaanse maaltijd of buffet.

Ingredienten

– 8 tomaten of 4 grote tomaten
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 kleine aubergine
– 15 blaadjes salie
– 4 eetl olijfolie
– zout/peper
– 2 eetl broodkruim
– 2 eetl peterselie
– citroenrasp van ½ citroen

Bereidingswijze

Snijd een kapje van de tomaten, en verwijder voorzichtig, met scherp mesje en lepeltje, de vulling van de tomaten. (de vulling wordt verder niet gebruikt, bewaar voor iets anders)
Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de aubergine in kleine blokjes en snijd de salie fijn.
Meng deze ingredienten met de olijfolie en zout/peper.
Vul de tomaten met het auberginemengsel.
Zet de tomaten in een ovenvaste schaal.
Meng voor het krokante dakje de broodkruim, peterselie en citroenrasp met elkaar. Verdeel dit mengsel boven op de gevulde tomaten. Druppel er nog wat olijfolie over.
Bak de tomaten in ca 20 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l’uva

Schiacciata con l'uvaEen Toscaans platbrood gevuld met druiven.Dat past helemaal bij september, de druivenmaand.Een heerlijk dik, zacht, licht zoet brood.Lekker bij ontbijt, maar ook bij de koffie hebben wij ervan gesmuld.Bij een borrelplank zou het ook niet...

Soupe au pistou

Soupe au pistou

Soupe au pistouEen rijkgevulde boeren groentesoep uit de Provençaalse keuken.Het is een vrij heldere soep, bomvol verse groenten.Vlak voor serveren meng je de pistou erdoor, en voila, de soep krijgt een heerlijke volle smaak!Ingredienten– 1 ui– 2 teen knoflook– 1 eetl...