Gevulde tomaten met aubergine en salie

Bijzonder smakelijke tomaten uit de oven gevuld met een vulling van ui, aubergine en verse salieblaadjes. Het krokante dakje met o.a. citroenrasp geeft een heel fris accent.
Het oorspronkelijke recept komt uit een Volkskrant van jaren geleden.
Wij vinden het heel lekker als voorafje. We maken ze ook als bijgerechtje bij een uitgebreide Italiaanse maaltijd of buffet.

Ingredienten

– 8 tomaten of 4 grote tomaten
– 1 ui
– 3 tenen knoflook
– 1 kleine aubergine
– 15 blaadjes salie
– 4 eetl olijfolie
– zout/peper
– 2 eetl broodkruim
– 2 eetl peterselie
– citroenrasp van ½ citroen

Bereidingswijze

Snijd een kapje van de tomaten, en verwijder voorzichtig, met scherp mesje en lepeltje, de vulling van de tomaten. (de vulling wordt verder niet gebruikt, bewaar voor iets anders)
Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de aubergine in kleine blokjes en snijd de salie fijn.
Meng deze ingredienten met de olijfolie en zout/peper.
Vul de tomaten met het auberginemengsel.
Zet de tomaten in een ovenvaste schaal.
Meng voor het krokante dakje de broodkruim, peterselie en citroenrasp met elkaar. Verdeel dit mengsel boven op de gevulde tomaten. Druppel er nog wat olijfolie over.
Bak de tomaten in ca 20 minuten op 180 graden.

Ook lekker

Komkommer zoetzuur

Komkommers zoetzuur Wij hadden dit jaar komkommers gezaaid met een enorm goed resultaat. Veel komkommers, groene, gele, grote en kleine. Maar jammer genoeg is de schil vrij hard en zitten de komkommers bomvol erg natte zaden. Dus erg lekker om zo te eten zijn ze niet....

Tomatenrisotto

TomatenrisottoEen echte zomerse risotto. We hebben al een voorjaarsrisotto en een herfstige paddenstoelenrisotto, dus de hoogste tijd voor een zomers recept. Er zijn op dit moment heel veel lekkere kleine tomaatjes te pluk (als je ze zelf kweekt) of te koop. Dus maak...

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...