Geroosterde wortels
Zo simpel, maar zoo lekker.
Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!
Ingredienten
– 1 bos wortels
– olijfolie
– paar takjes tijm
– grof zeezout
Bereidingswijze
Boen de wortels schoon onder stromend water. Sommige mensen schrappen de wortels, dat doe ik nooit, ik vindt dat echt niet nodig.
Laat voor het leuke een stukje groen eraan.
Doe de wortels in een ovenschaal, giet er wat (niet te veel) olijfolie over en de takjes tijm.
Hussel alles even om.
Rooster de wortels in de oven ca. 30 minuten op 200 graden.
Schep de boel na 15 minuten even om.
Je kunt na 30 minuten even prikken of de wortels lekker zacht zijn.
Haal ze uit de oven en strooi er wat grof zeezout over.
Hoe simpel.
Als je het lekker vindt kun je nog een beetje honing of maple syrop toevoegen voordat de wortels de oven in gaan, maar denk er aan dat geroosterde wortels zelf al aardig zoet zijn. Ik doe dat dus nooit.
Ook lekker
Hartige flan
Hartige flanDit is een heerlijk koolhydraatarm receptje.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg.Ideaal als lunch of tussendoortje. Koud smaken ze ook erg goed.Deze hartige flans zijn gevuld...
Ovenschotel met spruitjes
Ovenschotel met spruitjesHerfst, wij houden er wel van. Buiten wind en regen, binnen lekker warm.En in de keuken gaan we ook over op meer verwarmende gerechten.Zoals deze ovenschotel met Hollandse spruitjes.Simpel, voedzaam en verrassend lekker!Ingredienten– 500 gr...
Mac and cheese met prei
Mac and cheese met preiMacaroni met kaassaus dus.Het is niets meer, maar mac and cheese klinkt wel beter.Het is vooral in Noord-Amerika een geliefd gerecht, en wordt ook veel als bijgerecht bij de barbecue gegeten. Ik moet er niet aan denken!Toch nieuwsgierig naar dit...