Geroosterde wortels

Zo simpel, maar zoo lekker.
Gewoon een bos wortels, beetje olie, tijm en zeezout erbij, 30 minuutjes in de oven en je hebt toch een lekker bijgerecht!

Ingredienten

– 1 bos wortels
– olijfolie
– paar takjes tijm
– grof zeezout

Bereidingswijze

Boen de wortels schoon onder stromend water. Sommige mensen schrappen de wortels, dat doe ik nooit, ik vindt dat echt niet nodig.
Laat voor het leuke een stukje groen eraan.
Doe de wortels in een ovenschaal, giet er wat (niet te veel) olijfolie over en de takjes tijm.
Hussel alles even om.
Rooster de wortels in de oven ca. 30 minuten op 200 graden.
Schep de boel na 15 minuten even om.
Je kunt na 30 minuten even prikken of de wortels lekker zacht zijn.
Haal ze uit de oven en strooi er wat grof zeezout over.
Hoe simpel.

Als je het lekker vindt kun je nog een beetje honing of maple syrop toevoegen voordat de wortels de oven in gaan, maar denk er aan dat geroosterde wortels zelf al aardig zoet zijn. Ik doe dat dus nooit.

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....