Gepofte aardappel met zure room

Echt lekker, een warme gepofte aardappel met een heerlijk sausje van zure room met verse kruiden en knoflook.
Je kunt de aardappelen poffen op de bbq, in de oven en in de magnetron. Heb je weinig tijd dan is poffen in de magnetron ideaal, wil je een lekker knaperige schil dan kun je ze beter in de oven poffen.

Ingredienten

– per persoon 1 flinke vastkokende aardappel
– olijfolie
– zout

Voor het sausje:
– 1 bekertje zure room
– klein bosje bieslook
– 2 teen knoflook
– zout/peper

Bereidingswijze

In de magnetron:
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Leg ze op een bord. Zet de magnetron op 750 watt. Reken voor 1 grote aardappel 8 minuten en voor iedere aardappel meer, 2 minuten erbij.
Wikkel dan de aardappelen per stuk in een stuk aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten en nagaren.

Wil je de aardappelen in de oven poffen:
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie, sluit niet helemaal. Druppel er een beetje olijfolie over en wat zout. Pof ze in 45-60 minuten op 200 graden.
Je kunt door met een vork te prikken even controleren of je aardappel gaar is.

Sausje:
Knip de bieslook fijn, pers de knoflook uit en meng met de zure room.
Breng op smaak met zout en verse peper.
Fijngesneden bosuitje erdoor is ook lekker.

Ook lekker

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo salade

Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode ui

Supersnelle ingelegde rode uiZoetzure rode ui, maar dan nu een supersimpele versie, met heel weinig ingrediënten.We zeiden het al eerder: altijd handig een potje zoetzuur in de koelkast.Lekker op bijna alles: salades, sandwiches, hamburgers, pittige Mexicaanse...

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslook

Koolsalade met bieslookDeze koolsalade met bieslook, bosui en een mosterddressing is snel gemaakt.En is door de ingrediënten wat pittiger van smaak dan de coleslaw.Wij gebruiken voor salades vaak spitskool, die is wat zachter dan witte kool.Deze koolsalade is heerlijk...