Gepofte aardappel met zure room
Je kunt de aardappelen poffen op de bbq, in de oven en in de magnetron. Heb je weinig tijd dan is poffen in de magnetron ideaal, wil je een lekker knaperige schil dan kun je ze beter in de oven poffen.
Ingredienten
– olijfolie
– zout
Voor het sausje:
– 1 bekertje zure room
– klein bosje bieslook
– 2 teen knoflook
– zout/peper
Bereidingswijze
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Leg ze op een bord. Zet de magnetron op 750 watt. Reken voor 1 grote aardappel 8 minuten en voor iedere aardappel meer, 2 minuten erbij.
Wikkel dan de aardappelen per stuk in een stuk aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten en nagaren.
Wil je de aardappelen in de oven poffen:
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie, sluit niet helemaal. Druppel er een beetje olijfolie over en wat zout. Pof ze in 45-60 minuten op 200 graden.
Je kunt door met een vork te prikken even controleren of je aardappel gaar is.
Sausje:
Knip de bieslook fijn, pers de knoflook uit en meng met de zure room.
Breng op smaak met zout en verse peper.
Fijngesneden bosuitje erdoor is ook lekker.
Ook lekker
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...
Pindasaus
PindasausPindasaus zelf maken is een klusje van maar een paar minuten.En dan heb je een erg lekkere pindasaus, helemaal naar eigen smaak, en zonder nare toevoegingen.Wij maken het al heel lang zelf, maar tot onze verbazing nog niet op de site geplaatst.Bij deze dan...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...
Salade van watermeloen, komkommer en feta
Salade van watermeloen, komkommer en fetaDe meest verfrissende salade ever.Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.Ingredienten– een part watermeloen– 1 komkommer– paar handjes rucola– fetakaas (vegan)– handvol zwarte olijven–...
Bruschetta met tomaat
Bruschetta met tomaatDe alom bekende geroosterde broodjes uit de Italiaanse keuken.Er zijn veel versies maar de bruschetta met tomaat is wel de bekendste.Een simpel gerechtje, zo ontzettend smaakvol.Lekker als voorafje, borrelhapje of bijgerecht bij bijvoorbeeld een...
Gevulde paprika
Gevulde paprikaZoek je iets leuks/anders voor de lunch?Dan moet je deze gevulde paprika's eens proberen.Door de paprika's eerst even te roosteren worden ze lekker zacht en zoet.Daarna worden ze gevuld met een hartig linzenprutje en nog afgebakken.Lekker als lunch,...
Griekse Orzo salade
Griekse Orzo saladeDe bekende Griekse salade gecombineerd met Orzo.Dan krijg je een heerlijke pastasalade, maar dan net even frisser en niet zo zwaar als met gewone pasta.Orzo is een kleine pastasoort, in de vorm van een rijstkorrel. Het wordt veel gebruikt in de...