Gepofte aardappel met zure room

Echt lekker, een warme gepofte aardappel met een heerlijk sausje van zure room met verse kruiden en knoflook.
Je kunt de aardappelen poffen op de bbq, in de oven en in de magnetron. Heb je weinig tijd dan is poffen in de magnetron ideaal, wil je een lekker knaperige schil dan kun je ze beter in de oven poffen.

Ingredienten

– per persoon 1 flinke vastkokende aardappel
– olijfolie
– zout

Voor het sausje:
– 1 bekertje zure room
– klein bosje bieslook
– 2 teen knoflook
– zout/peper

Bereidingswijze

In de magnetron:
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Leg ze op een bord. Zet de magnetron op 750 watt. Reken voor 1 grote aardappel 8 minuten en voor iedere aardappel meer, 2 minuten erbij.
Wikkel dan de aardappelen per stuk in een stuk aluminiumfolie en laat ze 10 minuten rusten en nagaren.

Wil je de aardappelen in de oven poffen:
Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon en prik er met een vork rondom een paar gaatjes in. Wikkel iedere aardappel in een stuk aluminiumfolie, sluit niet helemaal. Druppel er een beetje olijfolie over en wat zout. Pof ze in 45-60 minuten op 200 graden.
Je kunt door met een vork te prikken even controleren of je aardappel gaar is.

Sausje:
Knip de bieslook fijn, pers de knoflook uit en meng met de zure room.
Breng op smaak met zout en verse peper.
Fijngesneden bosuitje erdoor is ook lekker.

Ook lekker

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersalade

Zomerse komkommersaladeAltijd goed op zomerse dagen, een frisse komkommersalade.Lekker als bijgerecht, past bij alle groenten.Maar ook bij de bbq is deze komkommersalade lekker fris. Deze klassieker komt uit de saladebijbel van Mari Maris.Grappig, de ingrediënten zijn...

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsalade

Oosterse wilderijstsaladeEen lekkere frisse en pittige salade van wilde rijst en een oosterse dressing.Een rood pepertje maakt het lekker pittig.Ideaal voor een picknick, bbq of als bijgerecht.Het recept komt uit het kookboek Ching's snelle Chinese...

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboter

Champignonspiesjes met bosui en kruidenboterWe hebben al eerder champignonspiesjes voor op de bbq geplaatst op de site.Maar deze met kruidenboter en bosui smaken weer heel anders.En als je voor bij de bbq toch al kruidenboter hebt gemaakt, ben je zo klaar met dit...