Salade van watermeloen, komkommer en feta
De meest verfrissende salade ever.
Licht zoete watermeloen, frisse komkommer, beetje zoute feta en olijven.
Ingredienten
– een part watermeloen
– 1 komkommer
– paar handjes rucola
– fetakaas (vegan)
– handvol zwarte olijven
– olijfolie
– versgemalen peper
Bereidingswijze
Snijd de meloen in mooie puntjes, verwijder de schil.
Snijd de komkommer in halve of kwart plakjes, afhankelijk van de maat van de komkommer.
Verdeel de rucola op een schaal.
Verdeel de meloen en komkommer hierop.
Verkruimel de feta grof en verdeel met de olijven over de salade.
Maal er wat verse peper over.
En sprenkel er vlak voor serveren wat olijfolie over.
Het lekkerst is om de meloenpuntjes tot het laatste moment in de koelkast te bewaren, dan zet je een heerlijke koude salade op tafel.
Je kunt tegenwoordig parten watermeloen kopen in de supermarkt, ideaal voor deze salade.
Ook lekker
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...
Salade van watermeloen, aardbei en tomaat
Salade van watermeloen, aardbei en tomaatWatermeloen is wel het meest verfrissende fruit voor warme dagen.Pas geleden hebben we een salade van watermeloen, komkommer en feta geplaatst.Nu zag ik op Trinesmatblogg uit Noorwegen deze combinatie met aardbei en tomaat.Een...
Hollandse kropsla
Hollandse kropslaKrop- of botersla genoemd was in onze kindertijd de enigste slasoort.Tegenwoordig zijn er heel veel slasoorten te koop en zijn er nog veel meer saladerecepten van over de hele wereld.Je zou die gewone kropsla bijna vergeten.Op dit moment liggen de...
Tabouleh zonder granen
Tabouleh zonder granenAls je een huisgenoot hebt, die niet zo'n fan is van kleine granen zoals bulgur, quinoa of couscous, dan maak je die heerlijk frisse salade uit het Midden-Oosten gewoon zonder granen.De ingrediënten zijn niets bijzonder, tomaat, komkommer en...
Sellerijsalade
SellerijsaladeWe maakten pas geleden een salade van knolselderij met appel. Lekker als lunch of salade, bijgerecht.De salade deed ons denken aan de sellerijsalade die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt.Lekker op een broodje of toastje.Die is dus ook...
Salade van knolselderij en appel
Salade van knolselderij en appelEr is nu nog volop knolselderij verkrijgbaar.Heerlijk in soepen en stoofpotten natuurlijk.Maar met zijn licht kruidige smaak ook heel lekker in winterse salades.Deze simpele salade met appel is het bewijs.Ingredienten– 1/2 knolselderij–...