Kikkererwtensalade met tomaatjes en fetakaas
Lunch, picknick, buiten eten?
Dan is deze salade ideaal.
Een pitabroodje of flat bread erbij en je hebt een heerlijke maaltijd.
Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines.
Bovendien bevatten ze veel koolhydraten en vezels.
Een salade van kikkererwten is dus voedzaam, gezond en bovendien heel lekker.
Eerder maakten we al Griekse kikkererwtensalade en een kikkererwtensalade met avocado.
Ingredienten
– 1 blik/pot kikkererwten (ca 400 gr)
– 250 gr cherrytomaatjes
– 1 kleine rode ui
– 1 flinke bos peterselie
– 3 tenen knoflook
– 200 gr feta kaas
Dressing:
– 2 eetl olijfolie
– 3 eetl Balsamico
– 1 theel paprikapoeder
– zout/peper
Bereidingswijze
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
Halveer de tomaatjes of snijd iets grotere in vieren.
Snipper de rode ui en knoflook.
Hak de peterselie.
Verkruimel de feta grof.
Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom.
Meng voor de dressing de olie, azijn en paprikapoeder.
Voeg zout en peper naar smaak toe, denk er aan dat feta ook vrij zout is.
Meng de dressing door de salade.
Ook lekker
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd brood
Dakos, Griekse tomatensalade met gedroogd broodNu het tomatentijd is, volop verkrijgbaar zocht ik een nieuwe tomatensalade.In het boek plenty more van Ottolenghi kwam ik deze tegen.Deze salade lijkt erg op Panzanella, de Toscaanse broodsalade.De toevoeging van olijven...
Orzosalade caprese
Orzosalade capreseDe klassieke caprese: tomaat met mozzarella en basilicum nu gecombineerd met pasta.Als dressing hebben we pesto toegevoegd.Een heerlijke zomerse maaltijdsalade.Ingredienten– 150 gr orzo– 250 gr kleine tomaatjes– 1 bol mozzarella of kleine bolletjes–...
Linzensalade met parelcouscous en biet
Linzensalade met parelcouscous en bietJa, weer een linzensalade, maar deze keer gemengd met parelcouscous en lekker gevuld met diverse groenten.Linzensalades zijn vooral in de herfst en winter voedzame lekkere maaltijdsalades.Wij eten ze regelmatig als lunch, zie...
Linzensalade met rode biet
Linzensalade met rode bietLinzen zijn heel gezonde peulvruchten.Ze zijn zeer veelzijdig te gebruiken in de keuken, je kunt ze verwerken in soepen, stoofpotten, ovenschotels, pasta's, salades etc.Zoek op onze site naar linzen en je krijgt veel lekkere recepten.We...
Groene en witte bonensalade
Groene en witte bonensaladeOp dit moment zijn er overal verse sperzieboontjes verkrijgbaar.Knapperige boontjes zijn heel fijn om in salades te verwerken.Denk aan salade Niçoise, boontjes salade of groene groente met gremolata.Nu hebben we ze gecombineerd met Canellini...
Linzensalade met druiven en walnoot
Linzensalade met druiven en walnootEen echt herfstige salade.Er zijn op dit moment heerlijke verse walnoten en druiven te koop.Dus de tijd om deze in een salade te verwerken.Gecombineerd met linzen is heel smakelijk, voedzaam en gezond.Een ideale salade voor de lunch,...
Koolsalade met appel en druiven
Koolsalade met appel en druivenDe appels vallen van de bomen, de druiven zijn geplukt.Ook in de winkels zijn deze nu volop verkrijgbaar.Het is weer tijd om met dit lekkere fruit aan de gang te gaan.Deze koolsalade om mee te beginnen, een super combinatie.Ingredienten–...
Lalab Tomaat
Lalab TomaatTomatensalade op Indonesische wijze.Een heel lekker en verfrissend bijgerechtje voor bij je rijsttafel.Tomaat in plakken, pittig sausje erover en klaar!Kan niet simpeler. Uit de bijbel van Beb Vuyk.Ingredienten– 2 grote tomatensausje:– 1 eetl ketjap– 1...
Chinese komkommersalade
Chinese komkommersaladeSmashed, geplette of gekneusde komkommer zijn andere namen voor deze komkommersalade uit de Chinese keuken.Door de komkommer eerste te kneuzen krijg je een groter oppervlak en wordt de dressing beter opgenomen.Deze salade smaakt niet alleen bij...