Kikkererwtensalade met avocado en meer

Een goed vullende salade door de kikkererwten, avocado en feta, maar toch lekker fris door komkommer, wortel en limoensap. Een super lekkere combinatie.
Eet je deze salade als lunch, ben je echt voldaan voor de rest van de middag.

Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines en zijn daarom een hele goede vleesvervanger. Bovendien bevatten ze veel koolhydraten en vezels.

Ingredienten

– 400 gr kikkererwten (blik is prima)
– ½ komkommer
– 1 avocado
– 50 gr wortel of peen
– 50 gr feta
– 3 eetl fijngeknipte koriander of platte peterselie
– 2 eetl limoensap
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, spoel ze goed af en laat ze nogmaals uitlekken. Snijd de komkommer en halve of kwart plakjes.
Schil en snijd de avocado in stukjes.
Schil de wortel/peen en snijd in fijne julienne.
Verkruimel de feta grof.
Meng alles in een grote kom samen met het limoensap en de koriander of peterselie.
Breng op smaak met zout en peper. (pas op met zout, de feta is ook vrij zout)

Ook lekker

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsap

Cranberry-sinaasappelsapWij starten de Kerstbrunch dit jaar met een feestelijk glaasje.Weer eens wat anders dan alleen vers sinaasappelsap.Het smaakt heerlijk fris en ziet er erg Kerstwaardig uit toch?Ingredientenvoor 4 grote glazen- 300 ml vers geperst...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Bánh mì

Bánh mì

Bánh mìRijk belegde stokbroodjes uit Vietnam.Bekend bij iedereen die wel eens in Vietnam is geweest. (of in de foodhallen in Amsterdam, want daar kun je ook hele goede Bánh mì kopen)De stokbroodjes worden traditioneel belegd met pittige mayonaise, zoetzure groenten,...