Kikkererwtensalade met avocado en meer

Een goed vullende salade door de kikkererwten, avocado en feta, maar toch lekker fris door komkommer, wortel en limoensap. Een super lekkere combinatie.
Eet je deze salade als lunch, ben je echt voldaan voor de rest van de middag.

Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en B vitamines en zijn daarom een hele goede vleesvervanger. Bovendien bevatten ze veel koolhydraten en vezels.

Ingredienten

– 400 gr kikkererwten (blik is prima)
– ½ komkommer
– 1 avocado
– 50 gr wortel of peen
– 50 gr feta
– 3 eetl fijngeknipte koriander of platte peterselie
– 2 eetl limoensap
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet, spoel ze goed af en laat ze nogmaals uitlekken. Snijd de komkommer en halve of kwart plakjes.
Schil en snijd de avocado in stukjes.
Schil de wortel/peen en snijd in fijne julienne.
Verkruimel de feta grof.
Meng alles in een grote kom samen met het limoensap en de koriander of peterselie.
Breng op smaak met zout en peper. (pas op met zout, de feta is ook vrij zout)

Ook lekker

Vietnamese rolletjes

Vietnamese rolletjes Een verrassend voorafje gebaseerd op de Vietnamese Spring Rolls. In plaats van rijstvellen gebruiken wij de bladeren van kropsla. De vulling van vers gesneden groenten kun je variëren wat je wilt, ook handig om nog wat restjes op te maken....

Salade Caprese

Salade Caprese De klassieker uit Italie, die iedereen wel kent. Tomaten, basillicum en mozzarella een gouden combinatie. Deze salade met veldsla en een dressing van pestomayonaise moet je ook eens proberen. Erg lekker en in een paar minuten klaar! Ingredienten- 100...

Zaalouk

ZaaloukAubergine-paprikasalade uit de Marokkaanse keuken. In Frankrijk heb je ratatouille, in Italie caponata en in Marokko zaalouk. Alle drie smaakvolle salades die je als bijgerecht kunt eten, maar ook erg lekker zijn als voorafje met brood. Er zijn van zalouk heel...