Griekse kikkererwtensalade

Een supermakkelijke, goed vullende salade.
Ideaal om mee te nemen voor een picknick.
En is ook heel geschikt om je pitabroodjes mee te vullen.

Ingredienten

– 1 blik/pot kikkererwten (ca 400 gr)
– 1 geroosterde paprika
– 1 komkommer
– 3 bosuitjes
– ca 15 klein tomaatjes
– een flinke hand olijven (kalamata)
– 200 gr feta kaas
– 1 eetl dille

Dressing:
– 2 eetl olijfolie
– 2 theel witte wijnazijn
– 1 theel honing
– zout/peper

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten goed uitlekken.
Snijd de paprika in reepjes, de komkommer in halve plakjes en de bosui in ringetjes.
Halveer de tomaatjes en de olijven. Verkruimel de kaas grof.
Meng alle ingredienten voor de salade in een kom.
Meng de olie, wijnazijn en honing voor de dressing, voeg zout en peper naar smaak toe.
En meng door de salade.

Ook lekker

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktail

Waldorfsalade als cocktailEen frisse, knapperige salade die het altijd goed doet.Bijvoorbeeld als voorafje bij je oudejaarsbuffet vanavond of morgen bij je nieuwjaars-lunch of diner.Of bijvoorbeeld als frisse salade tussen de oliebollen door.De salade is snel...

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjes

Linzensalade met tomaatjes en kappertjesEen goed vullende vegan salade van linzen, 2 soorten tomaatjes en kappertjes.De tomaatjes zorgen voor wat fris, de kappertjes voor wat hartig.Wat ons betreft een heel smakelijke combinatie samen met de linzen.Als dressing...

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druiven

Herfstsalade met venkel, appel en druivenEen combinatie van veldsla met venkel, appel, druiven, walnoten en blauwe kaas is natuurlijk heel geschikt om in de herfst te maken.Knapperige venkel, zoet fruit en dan het hartige van de blauwe kaas, heerlijk!Omdat onze...