Provencaalse ovenschotel

Een smakelijke, makkelijke ovenschotel boordevol verse groenten.
Ook ideaal om je koelkast leeg te maken, kun je mooi alle restjes groenten verwerken.
Je kunt de groenten varieren, of de aardappels vervangen door zoete aardappel.
Hier onze versie, doet het altijd goed.

Ingredienten

– 400 gr aardappel
– 1 grote rode ui
– 2 teen knoflook
– 3 stengels bleekselderie
– 1 rode paprika
– 1 grote aubergine
– 1 grote of 2 kleine courgette
– 200 gr champignons
– olijfolie
– zout/peper
– provencaalse kruiden, oregano, tijm, rozemarijn
– 1 kruidenbouillontablet
– blikje tomatenpuree
– geraspte kaas

Bereidingswijze

Snipper de knoflook, snijd de rode ui in partjes, de paprika in repen, de bleekselderij in boogjes en de aubergine en courgette in halve plakjes.
Veeg of borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze een paar minuten tot beetgaar.

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de aubergine, courgette en champignons toe.
Breng op smaak met zout, peper en de provencaalse kruiden.
Voeg het blikje tomatenpuree, bouillontabletje en ca. 200 ml water toe.
Breng voorzichtig roerend alles aan de kook.
Proef en voeg zn. nog zout of kruiden toe.

Neem een grote ovenschaal, schep hier de helft van je groentemengsel in, leg er de aardappelplakjes op en dek af met de rest van je groentemengsel.
Dek de schotel af met geraspte kaas en zet ca 20 minuten in de oven op 180 graden.

Wat lekker brood bij deze schotel is heerlijk om in het vocht te dopen.

Ook lekker

Winterse pie met linzen en kikkererwten

Winterse pie met linzen en kikkererwtenShepherd's pie, cottage pie, jachtschotel of een ovenschotel. Noem het maar hoe je het wilt.Lekker is het in ieder geval.Groenten, champignons, linzen en kikkererwten afgedekt met een laag puree maken deze smakelijke pie tot een...

Lasagne met prei en courgette

Lasagne met prei en courgette Deze lekkere lasagne aten wij laatst bij anderen. Het recept is van hellofresh. We hebben het al twee keer nagemaakt. Het recept is heel makkelijk, de lasagne is lekker hartig en er gaat genoeg groenten in. Dus de moeite waard om te delen...

Herfstige ovenschotel van snijbiet

Herfstige ovenschotel van snijbiet Geen stamppot maar een lekkere ovenschotel. Hartig, goed vullend en verwarmend als de regen tegen de ramen slaat. Vegetarische spekreepjes, veel groente, een laagje Boursin en een smeuige aardappelpuree met kaas. Daar krijg je toch...