Provencaalse ovenschotel

Een smakelijke, makkelijke ovenschotel boordevol verse groenten.
Ook ideaal om je koelkast leeg te maken, kun je mooi alle restjes groenten verwerken.
Je kunt de groenten varieren, of de aardappels vervangen door zoete aardappel.
Hier onze versie, doet het altijd goed.

Ingredienten

– 400 gr aardappel
– 1 grote rode ui
– 2 teen knoflook
– 3 stengels bleekselderie
– 1 rode paprika
– 1 grote aubergine
– 1 grote of 2 kleine courgette
– 200 gr champignons
– olijfolie
– zout/peper
– provencaalse kruiden, oregano, tijm, rozemarijn
– 1 kruidenbouillontablet
– blikje tomatenpuree
– geraspte kaas

Bereidingswijze

Snipper de knoflook, snijd de rode ui in partjes, de paprika in repen, de bleekselderij in boogjes en de aubergine en courgette in halve plakjes.
Veeg of borstel de champignons schoon en snijd in plakjes.
Schil de aardappelen, snijd in plakjes en kook ze een paar minuten tot beetgaar.

Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg de bleekselderij en paprika toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de aubergine, courgette en champignons toe.
Breng op smaak met zout, peper en de provencaalse kruiden.
Voeg het blikje tomatenpuree, bouillontabletje en ca. 200 ml water toe.
Breng voorzichtig roerend alles aan de kook.
Proef en voeg zn. nog zout of kruiden toe.

Neem een grote ovenschaal, schep hier de helft van je groentemengsel in, leg er de aardappelplakjes op en dek af met de rest van je groentemengsel.
Dek de schotel af met geraspte kaas en zet ca 20 minuten in de oven op 180 graden.

Wat lekker brood bij deze schotel is heerlijk om in het vocht te dopen.

Ook lekker

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartje

Makkelijk tomatentaartjeEen nieuwe bakvorm en heel veel tomaatjes uit de tuin.Dan is de keus snel gemaakt: een tomatentaartje!Het taartje smaakt zowel warm, lauw als koud lekker.Lekker als lunch of als voorafje.IngredientenDeze bakvorm is 34 x 11 cm, gebruik je een...

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkoolVoor iedereen die niet zo gek is op gekookte bloemkool.Geroosterde bloemkool, wat een uitvinding!De smaak van de bloemkool wordt door het roosteren verrassend anders, een beetje nootachtig.De bloemkool hebben we voor het roosteren gemengd met...

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene asperges

Hartige flan met groene aspergesLast minute paasreceptje.We hebben zojuist deze heerlijke hartige flans gemaakt voor de Paasbrunch.Hartige flans, eimuffins of mini quiches, er zijn veel namen voor deze smakelijke kleine hartige taartjes zonder deeg, koolhydraatarm....