Veganistische Rotolo

Geen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.
Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.
Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.
Deze versie heeft een vulling van veganistische ricotta van cashewnoten met spinazie en hartige paddenstoelen.
Wij hebben het al een paar keer gemaakt, succes.
Dit recept is van The Happy Pear. (moet je zeker eens googlen)

Ingredienten

– verse lasagnevellen (zonder ei)
tomatensaus:
– 680 gr tomaten passata
– 200 gr tomatentapenade <zie ons recept>
veganistische ricotta:
– 350 gr cashewnoten
– 200 ml water
– zout
– 1/2 theel knoflookpoeder
– 200 gr spinazie
verder:
– 2 eetl olijfolie
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 200 gr oesterzwammen of kastanjechampignons
– zout/peper
– 3 eetl tamari of sojasaus (geen ketjap!)
– 15 gr panko of grof paneermeel
– 3 eetl olijfolie
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

Voor de tomatensaus meng je de tomatenpassata met de tapenade en giet dit in je ovenschaal.
Voor de veganistische ricotta: week de cashewnoten 15 minuten in kokend heet water, giet af in vergiet.
Doe de cashewnoten samen met 200 ml water, zout en knoflookpoeder in een blender en blend tot een dikke romige saus.
Roerbak de spinazie in een klein scheutje olie tot het geslonken is, laat in een vergiet goed uitlekken, druk eventueel vocht er nog uit. Hak wat fijner en meng door je veganistische ricotta.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de paddenstoelen in repen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook, paddenstoelen en zout toe en bak 4 -5 minuten, op vrij hoog vuur zodat het vocht verdampt.
Voeg tot slot de tamari toe en roer ca 2 minuten goed door.
Laat afkoelen.
De lasagnevellen week je het beste eerst in water, zodat ze wat soepeler worden.
Dep ze droog met een schone theedoek en knip ze in de lengte door.
Verdeel het ricottamengsel over het lasagnevel, schep een dessertlepel paddenstoelen aan begin van het vel en rol vanaf hier de lasagne losjes op.
Zet de rolletjes in de tomatensaus.
Meng de panko met 3 eetl olijfolie en de blaadjes tijm. Strooi dit over over je gerecht.
Bak in 20 – 30 minuten op 200 graden.

 

Ook lekker

Curry kool

Curry kool

Curry koolNet als alle andere curry's, is ook deze versie met heel makkelijk en snel klaar.Je kunt zowel witte kool als spitskool gebruiken.Wij gebruiken meestal spitskool, deze is wat zachter en lichter verteerbaar.Ingredienten– 400 gr (spits)kool– 1 ui– 3 tenen...

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjes

Tortellini met champignons en zongedroogde tomaatjesHeel makkelijk en heel snel klaar.Nu eens een keer tortellini zonder romige saus.IngredientenLet op voor 2 personen– 250 gr verse tortellini (bijv. kaas/tomaat vulling)– 200 gr kastanje champignons– 50 gr...

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groenten

Lasagne met groene groentenVoor wie niet van tomatensaus houdt, is deze lasagne met groene groenten heel fijn.We hebben al eerder "witte" lasagnerecepten geplaatst, zoals lasagne met boerenkool, met prei en courgette en met courgette en spinazie.En nu dus deze met...

Dahl van linzen

Dahl van linzen

Dahl van linzenEen traditionele Indiase dahl.Linzen en spinazie in een heerlijke romige saus.Het is net als alle andere curry's een makkelijk eenpansgerecht.Ingredienten– 2 eetl olie– 1 ui– 1 teen knoflook– 1 rood pepertje– 1 stukje gember– 2 eetl kurkuma– 1 theel...

Kitchari

Kitchari

KitchariEen kruidig gerecht van rijst en mungbonen uit de Indiase keuken.Je komt het ook veel tegen in de Ayurvedische keuken.Het is zowel voedzaam als licht verteerbaar.Wij voegen wel lekker veel groenten toe.Ingredienten– 200 gr basmatirijst– 200 gr mungbonen– 1...

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkoolEen winterse lasagne met champignons en boerenkool.Lekker romig door bechamelsaus en mozzarella.De combinatie met boerenkool is echt het proberen waard!Ingredienten– scheutje olijfolie– 1 ui– 2 teen knoflook– 2 takjes tijm, alleen blaadjes– 200...

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pesto

Orzo met groene groenten en pestoZo'n pan vol groene groenten, dat ziet er lekker gezond uit of niet?En dan gecombineerd met pesto en orzo, ik kreeg er onmiddellijk trek in.Het recept is van Picnic, de online supermarkt.Het lijkt een beetje op onze one pot pasta...

Saag Aloo

Saag Aloo

Saag AlooEen Indiase curry van spinazie en kruidig gebakken aardappelen.Lekker pittig, lekker groen. Je eet het met rijst of naanbrood of allebei.Ingredienten– 500 gr vastkokende aardappelen– 1 ui– 2 tenen knoflook– 2 eetl olie– 1 theel komijnzaad– 1 theel kurkuma– 2...

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...