Veganistische Rotolo

Geen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.
Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.
Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.
Deze versie heeft een vulling van veganistische ricotta van cashewnoten met spinazie en hartige paddenstoelen.
Wij hebben het al een paar keer gemaakt, succes.
Dit recept is van The Happy Pear. (moet je zeker eens googlen)

Ingredienten

– verse lasagnevellen (zonder ei)
tomatensaus:
– 680 gr tomaten passata
– 200 gr tomatentapenade <zie ons recept>
veganistische ricotta:
– 350 gr cashewnoten
– 200 ml water
– zout
– 1/2 theel knoflookpoeder
– 200 gr spinazie
verder:
– 2 eetl olijfolie
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 200 gr oesterzwammen of kastanjechampignons
– zout/peper
– 3 eetl tamari of sojasaus (geen ketjap!)
– 15 gr panko of grof paneermeel
– 3 eetl olijfolie
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

Voor de tomatensaus meng je de tomatenpassata met de tapenade en giet dit in je ovenschaal.
Voor de veganistische ricotta: week de cashewnoten 15 minuten in kokend heet water, giet af in vergiet.
Doe de cashewnoten samen met 200 ml water, zout en knoflookpoeder in een blender en blend tot een dikke romige saus.
Roerbak de spinazie in een klein scheutje olie tot het geslonken is, laat in een vergiet goed uitlekken, druk eventueel vocht er nog uit. Hak wat fijner en meng door je veganistische ricotta.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de paddenstoelen in repen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook, paddenstoelen en zout toe en bak 4 -5 minuten, op vrij hoog vuur zodat het vocht verdampt.
Voeg tot slot de tamari toe en roer ca 2 minuten goed door.
Laat afkoelen.
De lasagnevellen week je het beste eerst in water, zodat ze wat soepeler worden.
Dep ze droog met een schone theedoek en knip ze in de lengte door.
Verdeel het ricottamengsel over het lasagnevel, schep een dessertlepel paddenstoelen aan begin van het vel en rol vanaf hier de lasagne losjes op.
Zet de rolletjes in de tomatensaus.
Meng de panko met 3 eetl olijfolie en de blaadjes tijm. Strooi dit over over je gerecht.
Bak in 20 – 30 minuten op 200 graden.

 

Ook lekker

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pasta

Zomerse one pot pastaMet prachtig zomers weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan.Dus een makkelijk alles in één pan gerecht is dan ideaal.Deze one pot pasta met zomerse groenten is snel gemaakt en erg smaakvol.Met edelgistvlokken i.p.v. kaas is het ook nog...

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pesto

Pasta met broccoli pestoAls je dan de broccoli pesto hebt gemaakt van ons recept, heb je voldoende voor 2 flinke potjes.Eén potje is voldoende voor deze makkelijke pasta.Ingredienten– 350 gr pasta– 1 potje broccoli pesto (zie ons recept)– 1 theel chiliflakes (of...

Paella met champignons

Paella met champignons

Paella met champignonsWe hebben al eerder een paella geplaatst op deze site.Lekker, makkelijk en boordevol groenten.Deze keer hebben we de venkel vervangen door champignons, het geeft een iets vollere smaak aan de paella.En tot slot hebben we wat reepjes nori over de...