Veganistische Rotolo

Geen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.
Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.
Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.
Deze versie heeft een vulling van veganistische ricotta van cashewnoten met spinazie en hartige paddenstoelen.
Wij hebben het al een paar keer gemaakt, succes.
Dit recept is van The Happy Pear. (moet je zeker eens googlen)

Ingredienten

– verse lasagnevellen (zonder ei)
tomatensaus:
– 680 gr tomaten passata
– 200 gr tomatentapenade <zie ons recept>
veganistische ricotta:
– 350 gr cashewnoten
– 200 ml water
– zout
– 1/2 theel knoflookpoeder
– 200 gr spinazie
verder:
– 2 eetl olijfolie
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 200 gr oesterzwammen of kastanjechampignons
– zout/peper
– 3 eetl tamari of sojasaus (geen ketjap!)
– 15 gr panko of grof paneermeel
– 3 eetl olijfolie
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

 Voor de tomatensaus meng je de tomatenpassata met de tapenade en giet dit in je ovenschaal.
Week de cashewnoten 15 minuten in kokend heet water, giet af in vergiet.
Doe de cashewnoten samen met 200 ml water, zout en knoflookpoeder in een blender en blend tot een dikke romige saus.
Roerbak de spinazie in een klein scheutje olie tot het geslonken is, laat in een vergiet goed uitlekken, druk eventueel vocht er nog uit. Hak wat fijner en meng door de ricotta.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de paddenstoelen in repen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook, paddenstoelen en zout toe en bak 4 -5 minuten, op vrij hoog vuur zodat het vocht verdampt.
Voeg tot slot de tamari toe en roer ca 2 minuten goed door.
Laat afkoelen.
De lasagnevellen week je het beste eerst in water, zodat ze wat soepeler worden.
Dep ze droog met een schone theedoek en knip ze in de lengte door.
Verdeel het ricottamengsel over het lasagnevel, schep een dessertlepel paddenstoelen aan begin van het vel en rol vanaf hier de lasagne losjes op.
Zet de rolletjes in de tomatensaus.
Meng de panko met 3 eetl olijfolie en de blaadjes tijm. Strooi dit over over je gerecht.
Bak in 20 – 30 minuten op 200 graden.

 

Ook lekker

Tortellini met spinazie-roomsaus

Tortellini met spinazie-roomsaus

Tortellini met spinazie-roomsausZoek je een makkelijk, snel en lekker gerecht voor de door de week, dan is dit ideaal.Je bent met 15 minuten klaar, en hebt maar 2 pannen nodig.Het is wel een beetje machtig, maar met de R in de maand mag dat wel.IngredientenLet op voor...

Salade met tortellini

Salade met tortellini

Salade met tortellini  De ideale salade voor een makkelijke maaltijd,Of als je met warme dagen maar 10 minuten in de keuken wilt staan.Of als je lekker buiten wilt eten, op het strand bijvoorbeeld.Deze salade is goed vullend door de...

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoli

Vegan curry met broccoliNog een heerlijke curry, deze keer met broccoli en geraspte kokos.Eigenlijk zijn alle curry's niet moeilijk om te maken en vrij snel klaar.Het enige wat erg handig is: zet alle ingrediënten klaar, dan is het kwestie van vlam onder de pan en...