Veganistische Rotolo

Geen lasagne, geen cannelloni maar rotolo.
Gevulde lasagnevellen, rechtop geplaatst in een tomatensaus en afgebakken in de oven.
Hierdoor krijg je een combinatie van smeuïge rolletjes met een knapperige bovenkant.
Deze versie heeft een vulling van veganistische ricotta van cashewnoten met spinazie en hartige paddenstoelen.
Wij hebben het al een paar keer gemaakt, succes.
Dit recept is van The Happy Pear. (moet je zeker eens googlen)

Ingredienten

– verse lasagnevellen (zonder ei)
tomatensaus:
– 680 gr tomaten passata
– 200 gr tomatentapenade <zie ons recept>
veganistische ricotta:
– 350 gr cashewnoten
– 200 ml water
– zout
– 1/2 theel knoflookpoeder
– 200 gr spinazie
verder:
– 2 eetl olijfolie
– 1 grote ui
– 2 tenen knoflook
– 200 gr oesterzwammen of kastanjechampignons
– zout/peper
– 3 eetl tamari of sojasaus (geen ketjap!)
– 15 gr panko of grof paneermeel
– 3 eetl olijfolie
– paar takjes tijm

Bereidingswijze

Voor de tomatensaus meng je de tomatenpassata met de tapenade en giet dit in je ovenschaal.
Voor de veganistische ricotta: week de cashewnoten 15 minuten in kokend heet water, giet af in vergiet.
Doe de cashewnoten samen met 200 ml water, zout en knoflookpoeder in een blender en blend tot een dikke romige saus.
Roerbak de spinazie in een klein scheutje olie tot het geslonken is, laat in een vergiet goed uitlekken, druk eventueel vocht er nog uit. Hak wat fijner en meng door je veganistische ricotta.
Snipper de ui en knoflook. Snijd de paddenstoelen in repen.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de knoflook, paddenstoelen en zout toe en bak 4 -5 minuten, op vrij hoog vuur zodat het vocht verdampt.
Voeg tot slot de tamari toe en roer ca 2 minuten goed door.
Laat afkoelen.
De lasagnevellen week je het beste eerst in water, zodat ze wat soepeler worden.
Dep ze droog met een schone theedoek en knip ze in de lengte door.
Verdeel het ricottamengsel over het lasagnevel, schep een dessertlepel paddenstoelen aan begin van het vel en rol vanaf hier de lasagne losjes op.
Zet de rolletjes in de tomatensaus.
Meng de panko met 3 eetl olijfolie en de blaadjes tijm. Strooi dit over over je gerecht.
Bak in 20 – 30 minuten op 200 graden.

 

Ook lekker

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaat

Smoor van kip en tomaatGemarineerde kipstukjes in een lekker hartige jus.Een heel eenvoudig gerecht uit de Indonesische keuken.Wel heel smaakvol, de kruidnagel en nootmuskaat geven een bijzondere smaak.Ingredienten– 2 pakjes vega kipstukjes– 3 uien– 3 tenen knoflook–...

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjes

One pot pasta met balletjesSnel, makkelijk en allemaal smakelijk.Ik blijf ze leuk vinden, de alles in één pan pasta's.Deze versie is met vegan balletjes.Ingredienten– 350 gr pasta– 200 gr vegan balletjes (meat free days)– 1 rode ui– 1 kleine courgette– 4 teen...

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta Alfredo

Veganistische pasta AlfredoOorspronkelijk bestond pasta Alfredo uit pasta met boter en Parmezaanse kaas.De Italianen noemen dit pasta al burro e parmigiano.In Amerika is pasta Alfredo heel bekend en zijn er vele versies van te vinden.Zo hebben wij al eerder een recept...

Noedels met paksoi

Noedels met paksoi

Noedels met paksoiEen makkelijke wokmaaltijd, ideaal voor doordeweeks.Lekker hartig, goed vullend.Met veel paksoi, hartige ¨kipstukjes" en champignons zit er aardig wat groenten in deze wok.En wie niet van pittig houdt, laat het pepertje gewoon weg.Ingredienten– 400...

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara” met vega spekjes

Pasta ¨carbonara" met vega spekjesIn de supermarkt zag ik plantaardige spekjes, die wilde ik wel eens uitproberen.En nu het weer een stuk koeler wordt, wordt het ook tijd voor meer comfort food.Dus de stap naar deze romige pasta was snel gemaakt.De spekjes vonden we...

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjes

Pastasaus van geroosterde tomaatjesTomaten, tomaten, tomaten.Wanneer je zelf tomatenplanten hebt gekweekt, zul je nu waarschijnlijk kilo's tomaten kunnen plukken.Wij wel, er worden daarom deze tijd veel tomaten in de keuken verwerkt.Soepen, sausen, salades, noem maar...

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masalaEen heerlijke pittige en romige saus, uit de Indiase keuken.De tikka (kipstukjes) hebben wij vervangen door vegan kipstuckjes.En de yoghurt vervangen door kokosmelk.De tikka masala-saus hebben we aangevuld met velderwtjes.Wij aten het met rijst en...

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanescaEen klassieker uit de Zuid-Italiaanse keuken.Eenvoudig, simpele ingrediënten, verrassend volle smaak.Beetje pittig en lekker zoutig door de kappertjes en olijven in de saus.De ansjovis die erin hoort laten we voor onze vegan versie dus weg. Voor...

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoff

Veganistische stroganoffWe kregen dit recept voor veganistische stroganoff met paddenstoelen.Het lijkt wel wat op een champignonsaus maar toch weer anders.Deze stroganoff zit echt bomvol smaak.Een beetje pittig, lekker hartig en ook romig van smaak.Voor de kleur...